Onze nieuwe website!

Hoi! Food and Motion was toe aan een transformatie. Daarom hebben we alles op de schop genomen. Onze naam (Reborn Health Club), Logo EN locatie zijn veranderd! Bekijk hier onze nieuwe website.

 

Logo Reborn Health Club Groningen

 

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 907 niet laden
Bar Brothers Groningen

Val niet in slaap op dat apparaat

Een fit en strak lijf kan je op allerlei manieren bereiken. Persoonlijk doe ik dat graag op een manier die mij ook plezier geeft tijdens de training. En in al die jaren dat ik mensen train, heb ik nog niemand horen zeggen dat die leg extensions of abductor nou zo leuk zijn om te doen. Toch gaan er massas mensen jaar in jaar uit naar de sportschool om dergelijke oefeningen te doen. Alleen maar om er na al die jaren het zelfde uit te zien en het zelfde te kunnen. En als ze "pech" hebben, zijn ze alleen iets dikker geworden.

"Lui achterover hangend" op een apparaat zitten met de mobiel in de hand... hartslag 75 slagen per minuut en nog geen druppel zweet op het voorhoofd...oh mijn drie minuten rust zijn om... dit is het dagelijkse beeld in de sportschool. Van een algehele lichaams- inspanning en enig trainingseffect kan je zelden spreken. En zelfs degene die zich wel inspant, geeft al snel de hoop op wanneer de verveling toeslaat. Begrijp mij niet verkeerd. Je kunt een heleboel leuke en nuttige dingen doen met vrije gewichten in de sportschool. De meeste mensen doen dit helaas gewoon niet.

Jouw trainingen kunnen echter ook uitdagend, effectief en vooral leuk zijn. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is jouw eigen lichaam en een beetje fantasie. Vrijwel alles dat met een apparaat wordt getraind, kan namelijk ook met het lichaamsgewicht gedaan worden met calisthenics. In tegenstelling tot een training op een apparaat, werkt bij calisthenics het hele lichaam in min of meerdere mate mee. Daardoor zijn apparaten grotendeels overbodig. Bovendien kan je een calisthenics workout eigenlijk overal doen. Met name een speelplaats is hier zeer geschikt voor.

Kinderspel

Denk aan een speelplaats en je denkt aan spelende kinderen. De speelplaats naast de Gyas roeivereniging is geen uitzondering. Een gemiddeld volwassen persoon zou niet snel aan een serieuze krachttrainingssessie denken op deze plek. Daar denken de Bar Brothers Groningen heel anders over. Als het aan hun ligt, is een speelplaats voor alle leeftijden geschikt. Meerdere malen per week maken zij dankbaar gebruik van deze plek.

Calisthenics worden ingezet om het hele lichaam te trainen op de meest creatieve en wonderbaarlijke manieren. De zwaartekracht lijkt even niet te bestaan zo gauw deze dames en heren hun lichaam tot het uiterste drijven.

Mijn training met de Bar Brothers Groningen

Sinds een paar jaar hou ik mij bezig met calisthenics. Door een samenloop van omstandigheden belandde ik op een zondag bij een workout van de Bar Brothers Groningen. Deze workout begon rond 15.00 en tegen de tijd dat ik er was, stonden er al een stuk of acht heren op te warmen. De sfeer was ontspannen en iedereen begroette enthousiast mij en mijn even sportieve vrouw. Er kwamen steeds meer mensen aangereden waardoor de groep al snel op zo'n 25 deelnemers uitkwam. De meesten waren heren en later sloten ook een paar dames aan.

De warming-up maakte al snel plaats voor een indrukwekkend staaltje lichaamscontrole. Een aantal deelnemers hebben een turnachtergrond. Dit was direct terug te zien in de grote zwaaien aan- en sprongen van de buizen. Ook een salto op de grond of na een grote zwaai op de buis, was geen probleem voor deze heren.

Iedereen ging voor zichzelf of met een aantal anderen aan de slag met bekende of nieuwe oefeningen. Constant werd er links of rechts iets afgekeken en de net gevormde groepjes vermengden zich weer om zich op de volgende oefening te storten. Het geheel leefde en er was volop interactie. Had je vragen, dan kon je deze aan iedereen stellen. En kon diegene geen antwoord geven, dan was er wel een ander in de groep die jou verder kon helpen.

Deze behulpzaamheid was de rode draad door de hele workout. Daarmee was het een verademing tegenover de sportschool waar de meesten alleen met zichzelf bezig zijn. Werd er iets compleet nieuws in de groep gegooid, dan ging iedereen er meteen mee aan de slag, want ja, je wilt niet achterblijven en calisthenics zijn bovendien hartstikke gaaf om te doen.

Impossible dips

De training zou niet compleet zijn zonder een competitie. Elke week kiezen de Bar Brothers een andere oefening uit en deze keer was het tijd om zo vaak mogelijk te dippen. Jeroen van fitness-tips laat in de onderstaande video zien hoe je moet dippen.

Iedereen werd flink aangemoedigd en al snel werd er 20-30 of zelfs 40+ keer gedipt. In gebruikelijke Bar Brother stijl werd hier direct een elbow dip wedstrijd achteraan gegooid en daarna nog wat andere leuke dingen zoals impossible dips. Na de dip competitie kwam Jolanda Kleij met foto's van eerdere sessies met de Bar Brothers. Hier zaten geweldige shots tussen en Jolanda zou nog meer foto's nemen die dag. De shirts die nog niet uit waren, gingen uit, en de heren begonnen weer de zwaartekracht te tarten. Het enthousiasme werkte aanstekelijk en al snel sloot ik mij ook aan, wat de onderstaande foto's opleverde.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_

Bar Brothers Groningen - een aanrader!

De worktout met de bar brothers was zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar. Je traint buiten op een speelplaats. Enige faciliteiten hoef je dus niet te verwachten. Ook zal je enige creativiteit moeten gebruiken om je hele lichaam compleet te trainen. Echte begeleiding is er niet. Daarentegen krijg je van alle kanten de nodige tips. De sfeer is zeer ontspannen en je zal je niet snel gaat vervelen. Elke dag kan je weer iets nieuws leren of ergens een beetje beter in worden.

Zoek je dus een plek waar net zo hard wordt getraind als gelachen? Ben je de sportschool even zat en wil je spelendewijs een sterker en strakker lichaam krijgen?  Dan is een zondagmiddag doorbrengen met de Bar Brothers Groningen zeker aan te bevelen. Neem wel iets te eten mee want voor je het weet zit je er een uur of twee/drie. Elke zondag kan je vanaf 15.00 aansluiten en meetrainen. Deelname is gratis en op www.barbrothersgroningen.com vindt je meer informatie evenals de gratis starterskit om meteen zelf aan de slag te gaan met calisthenics.

Blog

Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

on 20 april 2022
Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

Negen tips om op gewicht te blijven tijdens de vakantie De meivakantie komt er weer aan! Wil jij van de vakantie genieten zonder je gezonde voedingspatroon en/of sportschema aan dekant te gooien en aa...

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

on 15 augustus 2019
Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht 7 tips om makkelijk af te vallen na de vakantie Oké, je hebt de touwtjes even laten vieren. Geen probleem, want als het goed is heb jij...

Bedrijfsinformatie

  • KvK-nummer: 61403784
  • IBAN: NL82 KNAB 0205 8143 87 ten name van Food and Motion
  • Kwaliteitsregister paramedici: 19912769089

Leer hoe je makkelijk afvalt met voeding en training

Proefles personal training

Geef je hier op voor een vrijblijvende kennismaking en proefles personal training.
captcha
Herladen

Contact

Food and Motion
Mobiel: 0645955291
Wasaweg 4 - 1
9723 JD Groningen

Naar boven