Onze nieuwe website!

Hoi! Food and Motion was toe aan een transformatie. Daarom hebben we alles op de schop genomen. Onze naam (Reborn Health Club), Logo EN locatie zijn veranderd! Bekijk hier onze nieuwe website.

 

Logo Reborn Health Club Groningen

 

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 907 niet laden

Eiwit is koning als het aankomt op het hebben van een gespierd en slank lijf. Een gelijke verdeling van jouw eiwitinname over de dag verdient de voorkeur als jij sterk, slank, gespierd en fit wilt blijven.

Er zijn echter een aantal problemen wat eiwit betreft. Hierdoor kan het een uitdaging zijn om altijd voldoende kwalitatief hoogwaardig eiwit bij je te hebben en dit gelijkmatig te verdelen over de dag:

  • Eiwit bederft snel
  • Kwalitatief hoogwaardig eiwit kan moeilijk verkrijgbaar zijn buitenshuis

Bederf van eiwit

Eiwit bederft aanzienlijk sneller dan vet en koolhydraten. Zeker dierlijk eiwit en dat is  tegelijkertijd de eiwitsoort die de beste resultaten geeft wat betreft spieropbouw.

Aangezien je niet altijd een koelkast bij de hand hebt, is het erg handig om eiwit bij de hand te hebben dat niet bederft.

Het meest gebruikelijke zijn eiwitshakes. Deze gedroogde versie van eiwit is makkelijk mee te nemen en is lang houdbaar.

De smaak van eiwitshakes laat echter vaak te wensen over en de kwaliteit is over het algemeen slecht te noemen.

Uiteindelijk zijn de shakes niks anders dan een gedroogde versie van regulier eten waar bepaalde bewerkingen op losgelaten zijn. Meestal zijn deze eiwitshakes een slap aftreksel van het gebruikte voedingsmiddel.

Dierlijke eiwitbronnen

Over het algemeen geldt dat de kwaliteit van voeding achteruit gaat op het moment dat je het  bewerkt. Dit geldt ook voor eiwit. Daarom verdient het de voorkeur om jouw eiwit uit reguliere voeding te halen in plaats van supplementen te gebruiken zoals eiwitshakes.

Dit zijn de voornaamste bronnen van dierlijk eiwit. Het gros van deze eiwitbronnen bederft snel zonder koeling of de juiste bewerking:

Beef jerky: de slank makende eiwitsnack

Beef jerky

Kwalitatief hoogwaardig eiwit dat niet snel bederft en ook nog eens lekker is, kan jou helpen om een slanker, sterker, gespierder en fitter lijf te krijgen.

Door de jaren heen heb ik allerlei eiwitpreparaten en eiwitrijke producten voorbij zien komen. Met name shakes en repen. De shakes met dierlijk eiwit worden over het algemeen gemaakt op basis van eieren of melk. Eiwit uit ei of zuivel kan je in onbederfelijke vorm meenemen als shake.

Eiwitrepen hebben vaak plantaardige eiwitten als basis. Hierdoor hebben zij aanzienlijk minder spier opbouwend vermogen. Ook is het suikergehalte vaak hoog en anders valt de smaak weer tegen.

Voor onbederfelijk eiwit uit vlees kan je terecht bij de rundereiwit shakes. Deze worden echter gemaakt van restafval en hebben niet dezelfde spieropbouwende eigenschappen als vlees. Overigens zijn deze shakes een goedkoop alternatief voor collageen aangezien deze voornamelijk hieruit bestaan. Maar dat is een onderwerp voor een andere keer.

Een onbederfelijke bron van eiwit uit vlees zou heel handig zijn en dit bestaat ook al heel lang. Beef jerky is een snack van gedroogd vlees. Er kunnen allerlei soorten vlees en zelfs vis gebruikt worden om "beef" jerky te maken.

Beef Jerky bevat veel eiwit en zeer weinig vet en koolhydraten. Om 100 gram beef jerky te maken, wordt 200-260 gram vlees gebruikt.

Lees voor aankoop altijd de voedingswaarde van de beef jerky. Enige tijd geleden had de Lidl bijvoorbeeld American style beef jerky waar tientallen grammen suiker in zaten. Met dusdanig veel toegevoegde suikers verliest de beef jerky zijn gezondheidsvoordelen.

Er zijn genoeg varianten te vinden die 0-2 gram koolhydraten bevatten per 100 gram. Onderaan heb ik links toegevoegd naar geschikte producten.

25 gram  beef jerky is een goede aanvulling op jouw eiwit inname bij een maaltijd waar anders te weinig eiwit in zit. 50 gram geeft een ruime portie wanneer de beef jerky de enige eiwitbron is die je neemt bij een maaltijd.

Geniet van deze snack waar je voor de verandering niet schuldig om hoeft te voelen.

Beef jerky kopen

Hier zijn een aantal links naar webwinkels waar je beef jerky van goede kwaliteit kunt halen:

https://www.bulkpowders.nl/eiwitrijke-biltong.html

https://nl.myprotein.com/sports-nutrition/beef-biltong/10984575.html

http://www.jerky-house.com/Nederland/indiana-beef-jerky.htm

Blog

Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

on 20 april 2022
Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

Negen tips om op gewicht te blijven tijdens de vakantie De meivakantie komt er weer aan! Wil jij van de vakantie genieten zonder je gezonde voedingspatroon en/of sportschema aan dekant te gooien en aa...

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

on 15 augustus 2019
Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht 7 tips om makkelijk af te vallen na de vakantie Oké, je hebt de touwtjes even laten vieren. Geen probleem, want als het goed is heb jij...

Bedrijfsinformatie

  • KvK-nummer: 61403784
  • IBAN: NL82 KNAB 0205 8143 87 ten name van Food and Motion
  • Kwaliteitsregister paramedici: 19912769089

Leer hoe je makkelijk afvalt met voeding en training

Proefles personal training

Geef je hier op voor een vrijblijvende kennismaking en proefles personal training.
captcha
Herladen

Contact

Food and Motion
Mobiel: 0645955291
Wasaweg 4 - 1
9723 JD Groningen

Naar boven