Onze nieuwe website!

Hoi! Food and Motion was toe aan een transformatie. Daarom hebben we alles op de schop genomen. Onze naam (Reborn Health Club), Logo EN locatie zijn veranderd! Bekijk hier onze nieuwe website.

 

Logo Reborn Health Club Groningen

 

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 907 niet laden
Word je fit of vet?

Deze 7 gewoontes maken het verschil tussen fit of vet

Veel mensen vragen mij hoe je snel en gemakkelijk fit kan worden en af kan vallen. Hoewel ik weet dat zij hopen op een simpel antwoord, is de realiteit dat fit worden en blijven een leefstijl is waar geen snelle oplossing voor bestaat.

Dus wat doen fitte mensen eigenlijk in hun "gezonde leefstijl’’? Neem een kijkje naar de volgende zeven gewoontes van fitte mensen…

Fit gewoonte #1: Geen junkfood kopen

Fitte mensen weten dat als zij junk food in huis hebben, dat zij het vroeg of laat toch opeten. Daarom kopen zij dit dus niet. Zelfs het kopen van junk food voor jouw kinderen of partner is niet geadviseerd, want: 1) je eet er uiteindelijk toch wel iets van op en 2) je geliefden zouden ook geen junk food moeten eten. Het heet niet voor niets junk food.

Maak je huis vrij van chips, koekjes, snoep, snacks en alles wat in een automaat hoort. Vervang alles wat hierboven genoemd is met vers fruit, groente, noten en andere gezonde ‘snacks’.

Fit gewoonte #2: Ze stellen prioriteiten

Fitte mensen maken van fysieke beweging een prioriteit. Naast het hebben van een baan, de rekeningen betalen en naar de dokter gaan, is beweging een belangrijk deel van hun leven. Wat ik heb ontdekt is dat fitte mensen bewegen een hogere prioriteit geven dan vrije tijd. Natuurlijk genieten fitte mensen van vrije tijd, maar het is ingepland rondom hun trainingen.

Behandel beweging en training met dezelfde prioriteit als dat je een zakelijke vergadering of een bezoek aan de tandarts zou doen en de resultaten zullen volgen.

Fit gewoonte #3: Ze stoppen als ze vol zitten

Fitte mensen stoppen met eten als ze vol zitten. Klinkt simpel toch? Dat is het ook, maar hoe vaak heb jij jezelf volgestopt om simpelweg je bord leeg te eten? Of hoe vaak heb jij nog een stuk taart gegeten ondanks dat je al vol zat?

De volgende keer als jij vol zit moet jij het zien als een teken dat je moet stoppen met eten. Ja, zelfs als je bord nog niet leeg is.

Fit gewoonte #4: Ze dagen zichzelf uit

Fitte mensen maken niet alleen tijd vrij om te sporten, maar dagen zichzelf ook uit in elke training. Het is makkelijk en eenvoudig om simpelweg alleen de beweging van de oefening uit te voeren tijdens de training. Hiermee weerhoud jij je lichaam van het behalen van grote resultaten die jij wel zou bereiken wanneer jij jezelf zou uitdagen.

Zoek manieren om jouw training meer uitdagend te maken. Voor mensen die competitief ingesteld zijn is de beste manier om jezelf te pushen door samen met een vriend te gaan trainen die ongeveer even sterk is. Een andere goede manier om jezelf uit te dagen is om kleine doelstellingen te maken. Deze doelen kunnen jou uitdagen om zwaarder te tillen, langer te sprinten of cardio op een hoger intensiteitsniveau uit te voeren.

Fit gewoonte #5: Ze laten zich niet afleiden tijdens het eten

Fitte mensen weten dat eten voor de televisie gedachteloos eten is. Wanneer jouw aandacht is gericht op de entertainment en niet op jouw eten, zal jij er minder op letten wat voor soort eten en hoeveel er in jouw mond komt. Eten voor de televisie wordt ook snel een gewoonte. Heb jij ooit opgemerkt hoe jij naar eten snakt als reactie op het zitten voor de televisie?

Eet voor of nadat je televisie gaat kijken en focus op wat en hoeveel eten er in je mond gaat. Geniet van elke hap en luister naar jouw verzadigingsgevoel.

Fit gewoonte #6 Ze drinken water

Fitte mensen drinken veel water. Niet alleen wanneer je dit vergelijkt met andere dranken, maar voornamelijk in de plaats van andere dranken. Water is hun hoofdbron van vocht inname, terwijl andere dranken als gelegenheidsbeloning dienen. Het drinken van calorierijke dranken is een van de snelste manieren om teveel calorieën binnen te krijgen, welke snel in vet omzetten.

Overweeg om water je hoofdbron van vocht inname te maken. Drink elke dag 2 a 2,5 liter water en beperk de suikerhoudende dranken tot een aantal keer per week.

Fit gewoonte #7 Ze worden gesteund

Fitte mensen laten hun motivatie niet aan het toeval over. Ze weten dat als hun personal trainer, bootcamp instructeur of trainingspartner op ze aan het wachten is, ze minder snel geneigd zijn om hun training over te slaan. Het is heel gemakkelijk om op snooze te drukken of om jezelf te overtuigen om niet naar de sportschool te gaan wanneer je met je derrière op de bank bent beland. Fitte mensen zien het overslaan van een training niet als een optie.

Wil je directe steun? Bel of email mij vandaag om te starten met je eigen op maat gemaakte fitness schema.

Ik hoop dat deze gewoontes jouw hebben geïnspireerd om een fittere versie te worden van jezelf.

Als jij al een aantal van deze gewoontes eigen hebt gemaakt, chapeau – je bent op weg naar een fitter en sterker lichaam. Probeer de resterende gewoontes ook op te nemen in jouw leefstijl om zo jouw resultaten naar een hoger niveau te tillen.

Als geen of weinig van deze gewoontes jouw leefstijl omschrijven, dan heb ik goed nieuws voor je – jij hebt nu zeven effectieve nieuwe manieren die jou zullen helpen om een gezonder lichaam te krijgen. Probeer niet alle zeven gewoontes in één keer over te nemen, maar begin bij het toevoegen van één of twee gewoontes per week om geleidelijk toe te werken naar alle zeven.

Zoals altijd ben je welkom om mij te bellen of een email te sturen met vragen of om te starten met jouw eigen op maakt gemaakte fitness plan.

Ik kijk er naar uit om van jou te horen!

Romige tonijn salade met laag vetgehalte

Veel recepten voor tonijnsalade zijn op basis van mayonnaise en hebben daardoor een hoog vetgehaalte. Zoek jij een tonijnsalade die laag in vet is? Dit recept gebruikt een vetvrije griekse yoghurt in plaats van mayonaise. Je krijgt het romige zonder de hoge hoeveelheid calorieën die jouw afvalresultaten belemmeren.1

Aantal porties: 2

Hier is wat je nodig hebt:

-       1 blikje tonijn op waterbasis van 150 gram.

-       125 milliliter magere Griekse yoghurt

-       1 Eetlepels mosterd

-       0,5 theelepel gedroogde dille kruiden, plus extra voor de garnering

-       Scheutje peper

-       0,5 gesnipperde groene appel

-       250 gram groene kool, gesnipperd

-       500 gram gemengde groente

  1. Giet de tonijn af en doe het in een medium grote kom. Voeg de yoghurt, mosterd, dille en peper toe. Mix totdat het romig is en goed gemengd is.
  2. Voeg de versnipperde appel en kool toe. Goed mengen.
  3. Orden de gemixte groenten op borden, gebruik een ijsschepper om het tonijnmengsel te plaatsen. Bestrooi het geheel met een beetje dille.

Voedingswaarde: één portie staat gelijk aan: 243 calorieën, 3.5 gram vet,19 gram koolhydraten, 9 gram vezels en 29 gram eiwitten.

 

 

Blog

Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

on 20 april 2022
Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

Negen tips om op gewicht te blijven tijdens de vakantie De meivakantie komt er weer aan! Wil jij van de vakantie genieten zonder je gezonde voedingspatroon en/of sportschema aan dekant te gooien en aa...

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

on 15 augustus 2019
Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht 7 tips om makkelijk af te vallen na de vakantie Oké, je hebt de touwtjes even laten vieren. Geen probleem, want als het goed is heb jij...

Bedrijfsinformatie

  • KvK-nummer: 61403784
  • IBAN: NL82 KNAB 0205 8143 87 ten name van Food and Motion
  • Kwaliteitsregister paramedici: 19912769089

Leer hoe je makkelijk afvalt met voeding en training

Proefles personal training

Geef je hier op voor een vrijblijvende kennismaking en proefles personal training.
captcha
Herladen

Contact

Food and Motion
Mobiel: 0645955291
Wasaweg 4 - 1
9723 JD Groningen

Naar boven