Onze nieuwe website!

Hoi! Food and Motion was toe aan een transformatie. Daarom hebben we alles op de schop genomen. Onze naam (Reborn Health Club), Logo EN locatie zijn veranderd! Bekijk hier onze nieuwe website.

 

Logo Reborn Health Club Groningen

 

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 907 niet laden

Dit supplement gaat jouw afvalproces boosten!

Je zou het misschien niet van me verwachten maar ik ben best wel "lui". Als ik iets moet doen dat geen zoden aan de dijk zet, dan hou ik het snel voor gezien. Ik hou van zoals Amerikanen het noemen "bang for the buck", oftewel ik wil waar voor mijn geld.

Soms vind je onder supplementen een pareltje dat iedereen zou moeten nemen, maar blijkt het toch een diamant te zijn die te ruw is om er echt iets mee te kunnen. Er is dan een groot potentieel voor uitstekende bang for the buck, maar:  kwaliteit, prijs, vervuiling, dosering, betrouwbaarheid van het label en de meetbaarheid van het effect van een supplement zijn vaak problematisch.

Als het mij niet lukt om al deze factoren goed te krijgen, is een supplement wat mij betreft al snel afgeschreven. Bovendien moet het supplement het beoogde resultaat leveren en de moeite meer dan waard zijn. Bijvoorbeeld omdat je er uit reguliere voeding nooit voldoende van kunt krijgen zonder veel te veel van andere stoffen binnen te krijgen of omdat het financieel niet haalbaar is.

Omega 3 supplementen zijn hier een heel goed voorbeeld van. Jaren geleden was mij al duidelijk dat omega 3 een positieve invloed heeft op herstel, afweer, afvallen en algehele gezondheid.

Los van alle onderzoeken die er waren, kwam dit naar voren doordat ik zwaarder kon trainen en een aantal vervelende chronische klachten, zoals een dubbele golferselleboog, over gingen.

Mijn toenmalige vriendin (nu vrouw) merkte de verhoogde aanmaak van bruin vetweefsel, doordat zij na enkele weken omega 3 suppletie spontaan begon af te vallen. Dat terwijl zij niks had veranderd in haar voeding of training.

Het vinden van een goed supplement omega 3 was echter altijd problematisch. Degene die wij toentertijd gebruikten, was de enige die voldoende goed uit de bus kwam in een onafhankelijke test en ook nog verkrijgbaar was in Nederland. Het was niet de beste, maar Amazon bezorgde nog niet in Nederland dus moesten we het er mee doen.

Enkele maanden later was dit supplement niet meer verkrijgbaar en moesten we uitwijken naar de eerst volgende op de lijst. Helaas stond deze enkele plekken lager op de lijst en bleek de kwaliteit niet voldoende hoog. De positieve effecten verdwenen zienderogen en de toch wel hele sterke visgeur die je opboerde na dat je de capsules had ingenomen, was een teken van bederf.

No capsules 550px

Ik deed nog net geen vreugdedansje toen mijn trainer Simon mij kortgeleden het omega 3 supplement liet zien dat hij nu maandenlang gebruikt. Een omega 3 supplement dat de gewenste zeer hoge kwaliteit heeft, een prijs per gram omega 3 die vergelijkbaar is met andere supplementen die hoge kwaliteit nastreven en als wat mij betreft het meest belangrijke component, een bloedwaarde bepaling van de omega 3/6 ratio.

Je kunt je voorstellen dat ik direct op onderzoek uit ging om alle claims te verifiëren. En warempel het is geen bullshit gebleken in tegenstelling tot het gros van alle supplementen.

Met de verkeerde omega 3/6 ratio creëer je een uitstekende voedingsbodem voor chronische ontstekingen, overgewicht en nagenoeg alle aandoeningen die je maar kunt bedenken.

De helft van alle Nederlanders kampt met overgewicht en als bezoeker van deze website acht ik de kans zeer groot (laten we zeggen 90%) dat jij overgewicht en één of meerdere van de volgende klachten of ziektebeelden hebt. Waardoor ik denk dat dit ook waardevolle informatie voor jou is.

Klachten en ziektebeelden die in verband gebracht worden met de omega 3/6 ratio

Ben je vaak vermoeid, heb je veel dorst, heb je een droge huid, slecht geheugen, stemmingswisselingen, depressiviteitsklachten, pijnklachten, ontstekingen, vaak last van infecties, moeite met gewicht verliezen of bijvoorbeeld problemen met je zicht en heb je geen idee waar deze klachten vandaan komen?

Al deze fysieke en psychische klachten kunnen tekenen zijn van een tekort aan omega 3 vetzuren of een verkeerde verhouding tussen omega 3 en omega 6 in je bloed (1). Daarnaast worden bepaalde ziektebeelden ook vaak in verband gebracht met een disbalans in de verhouding van omega 3 en 6 in je lichaam of lijkt een goede ratio een positief effect te hebben op het ziektebeeld.

Denk bijvoorbeeld aan (en dit is nog maar een kleine greep uit de hele lijst) (1):

 • Hart- en vaatziekten
 • Metabool syndroom / diabetes type 2
 • Psychiatrische aandoeningen
 • Multiple sclerose
 • Migraine
 • Artritis (reumatoïde artritis, osteoartritis)
 • Nekpijn, lage rugpijn
 • Spierpijn (minder spierpijn na het sporten)
 • Osteoporose
 • Wondheling
 • (Chronische) ontstekingen
 • Inflammatoire darmziekten (zoals ziekte van Crohn en colitis ulcerosa)
 • Auto-immuunziekten (zoals SLE)
 • Kankerpreventie en -therapie
 • Acne
 • Psoriasis
 • Astma, COPD
 • Zwangerschap, geven van borstvoeding
 • Premenstrueel syndroom (PMS)
 • Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS)

Deze visolie is je geld waard

De visolie die ik nu gebruik wordt gemaakt van van wilde vissen die in de koude wateren rondom Noorwegen leven. Deze vissen eten nog plantaardig en hebben daardoor zelf een betere verhouding van omega’s en zijn minder vervuild dan veel kweekvissen die we doorgaans eten.

Daarnaast is een omega 3 / omega 6 ratio van 1:20 niet zomaar op te lossen door simpelweg meer vis te eten. De concentraties die je nodig hebt om weer richting een 1:1 verhouding te komen zijn te groot om dit doorsnee voeding te kunnen behalen. Verder is het probleem met voeding dat je vaak naast je omega 3 ook weer de andere vetzuren binnen krijgt, waardoor het effect maar klein is.  

Deze olie bevat geen synthetische toevoegingen en de makers zijn heel transparant over de herkomst van hun producten. Zo kun je de plekken waar de olie vandaan komt precies traceren.

De visolie is volledig MSC en CoC gecertificeerd, wat staat voor een duurzame visvangst en een hoge kwaliteit. Naast de visolie zijn er polyfenolen van hoge kwaliteit olijfolie toegevoegd.

Het is aangetoond dat dagelijks gebruik van de juiste hoeveelheid gedurende minimaal 120 dagen je omega 3/ omega 6 ratio kan verbeteren naar een ratio van 1:5 of lager, wat betekent dat je ratio weer voldoende in balans is. Bij voldoende balans zullen alle cellen in je lichaam een soepele celwand hebben en daardoor beter voedingsstoffen opnemen en afvalstoffen kunnen afvoeren.

Maak een afspraak!

Bijna iedereen die een westers dieet heeft, blijkt een verkeerde omega 3/6 ratio te hebben. Dus ook voor jou is dit waarschijnlijk een supplement dat je gezondheid erg zal bevorderen.

Ik bied jou nu de mogelijkheid om via een simpele vingerprik te laten testen wat jouw ratio is, naast dat ik een visolie aanbied van wetenschappelijk bewezen hoogwaardige kwaliteit. Tevens kun je na een half jaar gebruik opnieuw je ratio laten meten, om te zien welke verbetering dit teweeg gebracht heeft.

Deze visolie is onder ander goed voor je energie, spieren, zenuwstelsel, immuunsysteem, botten, huid, haar, nagels, tanden, gezichtsvermogen, bloed, cognitieve en psychologische functies en voor biochemische en biologische (stofwisselings-) problemen.

Wil je meer weten over het product, de werking en wat het voor jou kan doen? Neem dan zeker contact op voor een afspraak. Stuur even een berichtje via het contactformulier op de website of stuur een privébericht via Facebook.

Ik kijk graag samen met jou hoe we jouw gezondheid kunnen verbeteren!

Daarnaast heb ik nog een uitgebreid artikel voor je geschreven over de werking van omega 3, hoe visolie precies bijdraagt aan het afvalproces en wat de olie die ik gebruik nou zoveel beter maakt dan andere producten. Mocht je nog niet overtuigd zijn of simpelweg beter wil begrijpen waar visolie goed voor is.

Referenties

 1. Stichting OrthoKennis. Omega 3-vetzuren EPA/DHA. orthokennis.nl. [Online] 2019. [Citaat van: 30 mei 2019.] https://www.orthokennis.nl/nutrienten/Omega%203-vetzuren%20EPA%20DHA.

Blog

Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

on 20 april 2022
Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

Negen tips om op gewicht te blijven tijdens de vakantie De meivakantie komt er weer aan! Wil jij van de vakantie genieten zonder je gezonde voedingspatroon en/of sportschema aan dekant te gooien en aa...

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

on 15 augustus 2019
Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht 7 tips om makkelijk af te vallen na de vakantie Oké, je hebt de touwtjes even laten vieren. Geen probleem, want als het goed is heb jij...

Bedrijfsinformatie

 • KvK-nummer: 61403784
 • IBAN: NL82 KNAB 0205 8143 87 ten name van Food and Motion
 • Kwaliteitsregister paramedici: 19912769089

Leer hoe je makkelijk afvalt met voeding en training

Proefles personal training

Geef je hier op voor een vrijblijvende kennismaking en proefles personal training.
captcha
Herladen

Contact

Food and Motion
Mobiel: 0645955291
Wasaweg 4 - 1
9723 JD Groningen

Naar boven