Onze nieuwe website!

Hoi! Food and Motion was toe aan een transformatie. Daarom hebben we alles op de schop genomen. Onze naam (Reborn Health Club), Logo EN locatie zijn veranderd! Bekijk hier onze nieuwe website.

 

Logo Reborn Health Club Groningen

 

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 907 niet laden

Welk keurmerk vertelt jou in de supermarkt of je gezond voedsel koopt?

Tot voor kort kon je op vele producten in de supermarkt een groen of blauw vinkje vinden. Dit vinkje zou vertellen of iets een gezonde of bewuste keuze is. In de praktijk bleek alleen dat de vinkjes enorm verwarrend waren en dat dit keurmerk weinig invloed had op de keuze die de consument maakt in de supermarkt. Geldt dat ook voor jou? En wat vind je van het alternatief?

 

 

Nutriscore keurmerk voor gezondvoedsel in de supermarkt

Volgens het preventieakkoord moet er uiterlijk in 2020 een nieuw systeem komen waardoor jij in de supermarkt makkelijk kan zien welke producten wel en niet gezond zijn. De voorkeur lijkt nu uit te gaan naar een soort stoplichtsysteem, waarbij de Nutri-score bij Marc Jansen, voorzitter van de branchevereniging van supermarkten, in de smaak lijkt te vallen.

De Nutri-score is een kleurensysteem dat verdacht veel weg heeft van de energie labels die we hanteren. Zo kan het voedsel een score krijgen van A (donkergroen) tot en met E (donker oranje).

Om de score te bepalen worden zowel goede als slechte eigenschappen van het product tegen elkaar afgewogen. Zo scoren suikers, verzadigde vetzuren, calorieën en zout negatief, terwijl het gehalte aan fruit, groenten, vezels en eiwitten positief scoort.

Alle voedingsmiddelen krijgen een label, dus ook de ongezonde producten. Voorheen was dit anders, dan kregen alleen de “gezonde” artikelen een label. Wat vind jij ervan als al het voedsel in vervolg een gezondheidslabel zou krijgen? Zou jij er iets mee doen?

Blog

Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

on 20 april 2022
Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

Negen tips om op gewicht te blijven tijdens de vakantie De meivakantie komt er weer aan! Wil jij van de vakantie genieten zonder je gezonde voedingspatroon en/of sportschema aan dekant te gooien en aa...

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

on 15 augustus 2019
Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht 7 tips om makkelijk af te vallen na de vakantie Oké, je hebt de touwtjes even laten vieren. Geen probleem, want als het goed is heb jij...

Bedrijfsinformatie

  • KvK-nummer: 61403784
  • IBAN: NL82 KNAB 0205 8143 87 ten name van Food and Motion
  • Kwaliteitsregister paramedici: 19912769089

Leer hoe je makkelijk afvalt met voeding en training

Proefles personal training

Geef je hier op voor een vrijblijvende kennismaking en proefles personal training.
captcha
Herladen

Contact

Food and Motion
Mobiel: 0645955291
Wasaweg 4 - 1
9723 JD Groningen

Naar boven