Schrijf of bel: 0645955291

Vraag een consult aan of stel een andere vraag.

Tot voor kort kon je op vele producten in de supermarkt een groen of blauw vinkje vinden. Dit vinkje zou vertellen of iets een gezonde of bewuste keuze is. In de praktijk bleek alleen dat de vinkjes enorm verwarrend waren en dat dit keurmerk weinig invloed had op de keuze die de consument maakt in de supermarkt. Geldt dat ook voor jou? En wat vind je van het alternatief?

 Het vinkje is weg

 

Nutriscore keurmerk voor gezondvoedsel in de supermarkt

Volgens het preventieakkoord moet er uiterlijk in 2020 een nieuw systeem komen waardoor jij in de supermarkt makkelijk kan zien welke producten wel en niet gezond zijn. De voorkeur lijkt nu uit te gaan naar een soort stoplichtsysteem, waarbij de Nutri-score bij Marc Jansen, voorzitter van de branchevereniging van supermarkten, in de smaak lijkt te vallen.

De Nutri-score is een kleurensysteem dat verdacht veel weg heeft van de energie labels die we hanteren. Zo kan het voedsel een score krijgen van A (donkergroen) tot en met E (donker oranje).

Om de score te bepalen worden zowel goede als slechte eigenschappen van het product tegen elkaar afgewogen. Zo scoren suikers, verzadigde vetzuren, calorieën en zout negatief, terwijl het gehalte aan fruit, groenten, vezels en eiwitten positief scoort.

Alle voedingsmiddelen krijgen een label, dus ook de ongezonde producten. Voorheen was dit anders, dan kregen alleen de “gezonde” artikelen een label. Wat vind jij ervan als al het voedsel in vervolg een gezondheidslabel zou krijgen? Zou jij er iets mee doen?

Blog

Wat kun je het best voor, tijdens en na je training eten?

on 04 februari 2019
Wat kun je het best voor, tijdens en na je training eten?

Het is zo ver. Je hebt de eerste stap genomen, je bent fanatiek gaan sporten. Maar op de één of andere manier ben je vermoeid tijdens het sporten, voel je je duizelig, heb je last van je darmen of ben...

Na JAnuari komt NEEbruari? Oftewel: hoe staat het met de goede voornemens?

on 04 februari 2019
Na JAnuari komt NEEbruari? Oftewel: hoe staat het met de goede voornemens?

Januari, de eerste maand van het jaar is voorbij en ik ben benieuwd hoe het met jouw goede voornemens gaat. Was jouw goede voornemen voor dit jaar om aankomende zomer strak in je vel te zitten en ben...

Ontvang mijn nieuwsbrief

Bedrijfsinformatie

  • KvK-nummer: 61403784
  • IBAN: NL82 KNAB 0205 8143 87 ten name van Food and Motion
  • Kwaliteitsregister paramedici: 19912769089

Gustaw Kurkowski

Gustaw flyer klein

"Gustaw is niet alleen een gedreven professional met diepgaande kennis op het gebied van voeding en krachttraining.

Ook is hij ervaringsdeskundige op het gebied van voeding en diëten, bodybuilding, powerlifting, allround krachttraining, calisthenics en vele andere trainingsvormen.

Al deze kennis en ervaring gebruikt hij om jou te begeleiden op weg naar een nieuw lijf"

Contact

Food and Motion
Mobiel: 0645955291
Wasaweg 4 - 1
9723 JD Groningen

Personal training, groepstraining en diëtetiek in Groningen - Ruime privelocatie

Personal training, groepstraining en diëtetiek in Groningen

Naar boven