Onze nieuwe website!

Hoi! Food and Motion was toe aan een transformatie. Daarom hebben we alles op de schop genomen. Onze naam (Reborn Health Club), Logo EN locatie zijn veranderd! Bekijk hier onze nieuwe website.

 

Logo Reborn Health Club Groningen

 

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 907 niet laden
Heb jij controle over jouw gedachten?

Ik weet dat jij cheat...

... met jouw eten. Met deze twee stappen kan jij meer controle uitoefenen op jouw eetpatroon. Bonus: recept voor heerlijke gezonde noten brownies.

We leven tegenwoordig in een obesogene (dikmakende) gemeenschap waarin verleidelijk eten overal voorhanden is. Zo gauw je de supermarkt binnenloopt wordt je omringt door ongezond en dikmakend eten.

Op televisie wordt je bestookt met reclame die datzelfde eten promoot en open je een tijdschrijft dan kom je al snel paginagrote advertenties tegen van allerlei snacks, snoep en frisdrank.

Loop je over straat dan schreeuwen de lichtborden van alle restaurants en eetgelegenheden je toe om binnen te stappen voor een snelle hap dikmakend eten.

Naast deze eindeloze stroom aan verleidelijk eten heb je er bovendien waarschijnlijk een positieve associatie mee om je te laten gaan met eten. Eten dient als beloning. Het geeft je troost. Het dient als uitlaatklep als je gestrest bent. En zo sta je toe dat ongezond eten een gewoonte wordt.

Dit is jouw kans om te winnen

De verleiding van ongezond en dikmakend eten hoeft niet steeds de bovenhand te voeren. Gebruik jouw krachtigste wapen, jouw brein, en maak korte metten met al die ongewenste verleidingen.

Jouw gedachten kunnen zeer krachtig zijn en met de juiste insteek kan je eens en voor altijd de strijd met ongezond eten winnen met als hoofdprijs een fit, slank en gezond lichaam.

Verander jouw perspectief

Beeld je heel even in dat je ontspannen aan het ronddobberen bent op een rivier in een rubberbootje. Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en jij bent heerlijk aan het genieten. Je hebt een positieve associatie met de rivier omdat je er blij van wordt.

Stel je nou eens voor dat je in een vliegtuig over datzelfde rivier heen vliegt. Direct zie je de immense waterval. stroomopwaarts zie je net voorbij de bocht iemand drijven in een rubberbootje. Ontspannen en met een grote lacht op het gezicht drijft diegene richting de dodelijke waterval.

Denk je dat jij na jouw vlucht lekker in een rubberbootje de rivier op zou gaan? Natuurlijk niet. Je hebt tenslotte gezien hoe dat ritje afloopt.

Je hebt nu een negatieve associatie met de rivier (verdrinkingsdood) in plaats van de positieve die je eerst had (ontspanning).

Het weerstaan van verleidingen draait om het creëren van negatieve associaties ter vervanging van de huidige positieve associaties met de dingen die jouw verleiden.

Gebruik de twee onderstaande stappen en benut de kracht van jouw gedachten om sterker te worden dan iedere verleiding.

Stap één: Creëer een sterke negatieve associatie met alle ONGEZONDE voedingsmiddelen

Als je eten als koekjes, chips, frisdrank en fastfood de hemel in prijst als jouw favoriete voedingsmiddelen, dan zal je altijd de keuze blijven maken deze ongezonde voedingsmiddelen te eten en blijven aankomen.

Wat staat jou tegen aan ongezond, dikmakend en verleidelijk eten?

  • Het verslechtert jouw gezondheid.
  • Je wordt er dik van.
  • Het maakt je futloos.
  • Het verlaagt jouw zelfvertrouwen.
  • Jouw kwaliteit van leven daalt er door.
  • Jouw liefdesleven lijdt er onder.

Onthoud deze slechte gevolgen van ongezond eten en herhaal deze telkens in je hoofd wanneer je in de verleiding dreigt te gaan. Het is tijd om de koekjes van hun troon te stoten en te vervangen met iets gezonds!

Stap twee: Creëer een sterke positieve associatie met alle GEZONDE voedingsmiddelen

Nu je de ongezonde voeding van zijn troon hebt gestoten, is het tijd om die plek in te laten nemen door gezond eten. Verse groente en fruit, volkoren pasta en brood, mager vlees en halfvolle zuivel zijn een goede basis. Waarom hou jij van gezond eten?

  • Het bevordert jouw gezondheid.
  • Je valt er van af.
  • Het geeft je een heleboel energie.
  • Het verhoogt jouw zelfvertrouwen.
  • Jouw kwaliteit van leven stijgt er door.
  • Jouw liefdesleven wordt er beter van.

Verdiep je eens in de wereld van gezond onbewerkt eten. Ga eens naar de natuurwinkel en de markt. Neem gezonde snacks mee naar je werk. Gooi alle het ongezonde eten jouw huis uit en vervang dit met de gezonde alternatieven en jouw lijf en geest zullen je dankbaar zijn.

Gebruik deze twee stappen dagelijks wanneer je voor de keuze staat wat je gaat eten en je zult zien dat gezonde voeding al snel jouw favoriet wordt en cheaten met jouw eten tot het verleden hoort.


Een synergie

Zo gauw je regelmatig gaat sporten, wordt het een stuk makkelijker om gezonder te eten. En wanneer je gezond eet is de kans groter dat je gaat sporten.

Sport en voeding vormen een synergie en beïnvloeden elkaar niet alleen positief maar ook alle andere aspecten van jouw leven.

Onthoud dat ondanks dat voeding zeer belangrijk is voor vetverlies, blijvend resultaat alleen bereikt kan worden door een combinatie van gezonde voeding en uitdagende sportbeoefening.

Wil je de positieve effecten ervaren (zoals vetverlies en meer zelfvertrouwen) van de synergie die tot stand komt tussen gezonde voeding en training? Bel of schrijf mij direct om aan de slag gaan met één van mijn fitnessprogramma's die jouw lichaam razendsnel zullen transformeren.


Noten browniesbrownies klein

Als je cheat, cheat dan goed. Lekker eten hoeft namelijk niet ongezond of dikmakend te zijn net als dat gezond eten niet vies hoeft te zijn.

Sterker nog, wanneer je onbewerkte ingrediënten van goede kwaliteit gebruikt en spaarzaam omgaat met het toevoegen van suiker en zout, zal je de echte smaak van eten ervaren. Zo lekker is lekker al lang niet meer geweest!

Deze heerlijke noten brownies serveer je in kleine stukjes. Ondanks dat ze super lekker zijn verzadigen ze goed zonder een suikerdip te geven.

Porties: 10 (voor een paar dagen met z'n tweeën ;))

Ingrediënten

  • 70 gram ongebrande cashewnoten
  • 70 gram walnoten
  • 60 gram kokosrasp
  • 100 gram gedroogde abrikozen (of ander gedroogd fruit) in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 a 2 theelepels honing
  • 25 gram pure chocolade (80% of puurder)

Bereiding:

 1. Hak de noten, kokosrasp en gedroogd fruit een paar minuten fijn in de keukenmachine.
 2. Smelt de chocolade en kokosolie au bain marie en voeg het toe aan de rest van de ingrediënten in de keukenmachine. Schraap de wanden van de keukenmachine af en toe schoon met een spatel.
 3. Proef of het mengsel goed smaakt en voeg zo nodig meer chocolade of honing toe. Voeg een eetlepel kokosmelk toe als het mengsel erg droog is.
 4. Roer handmatig eventueel een extra smaakmaker door het mengsel heen zoals 25 gram ongezouten pinda's of pure chocolade in kleine blokjes.
 5. Druk het mengsel in een lage (oven) schaal en laat het twee uur in de koelkast opstijven.

Voedingswaarde per portie:

193 kilocalorieën, 3.5 gram eiwit, 14.4 gram vet, 10.8 gram koolhydraten en 3 gram vezels

Verwijs jouw vrienden en familie

Gebruik de onderstaande knop om jouw naasten aan te melden voor mijn nieuwsbrief zodat ook zij hun lichamelijke en gezondheidsdoelen kunnen bereiken of geef je op voor een proefles Personal training.

Introducé

   

   

  Blog

  Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

  on 20 april 2022
  Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

  Negen tips om op gewicht te blijven tijdens de vakantie De meivakantie komt er weer aan! Wil jij van de vakantie genieten zonder je gezonde voedingspatroon en/of sportschema aan dekant te gooien en aa...

  Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

  on 15 augustus 2019
  Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

  Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht 7 tips om makkelijk af te vallen na de vakantie Oké, je hebt de touwtjes even laten vieren. Geen probleem, want als het goed is heb jij...

  Bedrijfsinformatie

  • KvK-nummer: 61403784
  • IBAN: NL82 KNAB 0205 8143 87 ten name van Food and Motion
  • Kwaliteitsregister paramedici: 19912769089

  Leer hoe je makkelijk afvalt met voeding en training

  Proefles personal training

  Geef je hier op voor een vrijblijvende kennismaking en proefles personal training.
  captcha
  Herladen

  Contact

  Food and Motion
  Mobiel: 0645955291
  Wasaweg 4 - 1
  9723 JD Groningen

  Naar boven