Onze nieuwe website!

Hoi! Food and Motion was toe aan een transformatie. Daarom hebben we alles op de schop genomen. Onze naam (Reborn Health Club), Logo EN locatie zijn veranderd! Bekijk hier onze nieuwe website.

 

Logo Reborn Health Club Groningen

 

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 907 niet laden

Personal Trainer Groningen - Krachtsporter loopt marathon deel één

De Slachtemarathon: 14999 duursporters en één verdwaalde krachtsporter. Hoe is hij hier beland en wat bezielt hem? Een paar keer wat gewicht van de grond hijsen is wel wat anders dan 42 kilometer hardlopen. Diëtist, kracht- en conditietrainer Gustaw Kurkowski gaat niet alleen een marathon lopen, maar gaat zich hier in slechts zeven weken voor klaarstomen.

Het interview

Personal Trainer Groningen - Krachtsporter loopt marathon deel één

In een interview met Gustaw kom ik erachter waarom hij dit gaat doen. Ook vertelt hij wat over zijn doelstelling, de voorbereiding met de te verwachten obstakels en het antwoord op de vraag: is dit überhaupt haalbaar?

Een marathon lopen met maar zeven weken om jezelf voor te bereiden klinkt niet heel verleidelijk. Toch is Gustaw van plan om dit te doen. Ik ben benieuwd waarom hij zo'n impulsieve en extreme beslissing neemt.

Waarom wil jij een marathon lopen?

"Als kracht-en conditietrainer ben ik van mening dat kracht de basis is van een goed functionerend lichaam. Dit overdragen naar een marathon zou goed moeten lukken. Daarnaast vraag ik mijn klanten in de trainingen regelmatig om uit hun comfortzone te treden, om zo grenzen te verleggen en resultaten te behalen. Nu vind ik dat het tijd is om zelf uit mij comfortzone te stappen."

Welke doelen wil je behalen?

"De laatste keer dat ik meer dan een paar honderd meter heb hardgelopen is anderhalf jaar geleden. Dit was een spontaan 12 kilometer achterelkaar hardlopen. Iets dat ik verder ook nooit deed. Rekeninghoudend daarmee, wil ik de marathon binnen vier uur uitlopen en graag blessurevrij."

Je hebt nog vijf weken om je voor te bereiden, hoe ga je dit doen?

"Vanwege mijn naar binnen geklapte enkels zal ik maatregelen moeten treffen om blessures te voorkomen. Denk daarbij aan geschikte schoenen. Daarnaast schakelt ik de hulp in van een fysiotherapeut die mij gaat helpen met het optimaliseren van mijn looptechniek.

Naast nieuw schoenen en de techniek die bijgespijkerd wordt, zal ik uiteraard moeten hardlopen om mezelf klaar te stomen voor het evenement. In de komende video’s ga ik dieper in op mijn training en voeding."

Welke obstakels verwacht je tegen te komen?

"Gedurende de voorbereiding, maar vooral tijdens het evenement zal  ik een aantal obstakels tegenkomen. De grootste obstakel, gezien mijn geringe ervaring met hardlopen en instabiele enkels, zal het blessurevrij uitlopen van de marathon zijn. Ook het afstemmen van mijn eten de dag voor de marathon evenals tijdens wordt een uitdaging en zal ik goed moeten plannen."

Is dit haalbaar?

"Ik denk van wel.’’

Conclusie

Met deze grote vastberadenheid gaat hij in ieder geval de komende weken zijn voorbereiding voortzetten. Een krachtsporter die zich binnen zeven weken voorbereidt op een marathon, we gaan het zien. Wil jij meer zien van dit absurde idee? Volg ons op Facebook of Youtube!

Bekijk direct het tweede deel van mijn voorbereding op de marathon!

Blog

Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

on 20 april 2022
Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

Negen tips om op gewicht te blijven tijdens de vakantie De meivakantie komt er weer aan! Wil jij van de vakantie genieten zonder je gezonde voedingspatroon en/of sportschema aan dekant te gooien en aa...

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

on 15 augustus 2019
Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht 7 tips om makkelijk af te vallen na de vakantie Oké, je hebt de touwtjes even laten vieren. Geen probleem, want als het goed is heb jij...

Bedrijfsinformatie

  • KvK-nummer: 61403784
  • IBAN: NL82 KNAB 0205 8143 87 ten name van Food and Motion
  • Kwaliteitsregister paramedici: 19912769089

Leer hoe je makkelijk afvalt met voeding en training

Proefles personal training

Geef je hier op voor een vrijblijvende kennismaking en proefles personal training.
captcha
Herladen

Contact

Food and Motion
Mobiel: 0645955291
Wasaweg 4 - 1
9723 JD Groningen

Naar boven