Personal training, groepstraining en diëtetiek in Groningen - Ruime privelocatie

Personal training, groepstraining en diëtetiek in Groningen

De Slachtemarathon: 14999 duursporters en één verdwaalde krachtsporter. Hoe is hij hier beland en wat bezielt hem? Een paar keer wat gewicht van de grond hijsen is wel wat anders dan 42 kilometer hardlopen. Diëtist, kracht- en conditietrainer Gustaw Kurkowski gaat niet alleen een marathon lopen, maar gaat zich hier in slechts zeven weken voor klaarstomen.

Het interview

Personal Trainer Groningen - Krachtsporter loopt marathon deel één

In een interview met Gustaw kom ik erachter waarom hij dit gaat doen. Ook vertelt hij wat over zijn doelstelling, de voorbereiding met de te verwachten obstakels en het antwoord op de vraag: is dit überhaupt haalbaar?

Een marathon lopen met maar zeven weken om jezelf voor te bereiden klinkt niet heel verleidelijk. Toch is Gustaw van plan om dit te doen. Ik ben benieuwd waarom hij zo'n impulsieve en extreme beslissing neemt.

Waarom wil jij een marathon lopen?

"Als kracht-en conditietrainer ben ik van mening dat kracht de basis is van een goed functionerend lichaam. Dit overdragen naar een marathon zou goed moeten lukken. Daarnaast vraag ik mijn klanten in de trainingen regelmatig om uit hun comfortzone te treden, om zo grenzen te verleggen en resultaten te behalen. Nu vind ik dat het tijd is om zelf uit mij comfortzone te stappen."

Welke doelen wil je behalen?

"De laatste keer dat ik meer dan een paar honderd meter heb hardgelopen is anderhalf jaar geleden. Dit was een spontaan 12 kilometer achterelkaar hardlopen. Iets dat ik verder ook nooit deed. Rekeninghoudend daarmee, wil ik de marathon binnen vier uur uitlopen en graag blessurevrij."

Je hebt nog vijf weken om je voor te bereiden, hoe ga je dit doen?

"Vanwege mijn naar binnen geklapte enkels zal ik maatregelen moeten treffen om blessures te voorkomen. Denk daarbij aan geschikte schoenen. Daarnaast schakelt ik de hulp in van een fysiotherapeut die mij gaat helpen met het optimaliseren van mijn looptechniek.

Naast nieuw schoenen en de techniek die bijgespijkerd wordt, zal ik uiteraard moeten hardlopen om mezelf klaar te stomen voor het evenement. In de komende video’s ga ik dieper in op mijn training en voeding."

Welke obstakels verwacht je tegen te komen?

"Gedurende de voorbereiding, maar vooral tijdens het evenement zal  ik een aantal obstakels tegenkomen. De grootste obstakel, gezien mijn geringe ervaring met hardlopen en instabiele enkels, zal het blessurevrij uitlopen van de marathon zijn. Ook het afstemmen van mijn eten de dag voor de marathon evenals tijdens wordt een uitdaging en zal ik goed moeten plannen."

Is dit haalbaar?

"Ik denk van wel.’’

Conclusie

Met deze grote vastberadenheid gaat hij in ieder geval de komende weken zijn voorbereiding voortzetten. Een krachtsporter die zich binnen zeven weken voorbereidt op een marathon, we gaan het zien. Wil jij meer zien van dit absurde idee? Volg ons op Facebook of Youtube!

Bekijk direct het tweede deel van mijn voorbereding op de marathon!

Blog

Dankzij omega 3 kan Simon zijn favoriete sport weer beoefenen

on 07 juni 2019
Dankzij omega 3 kan Simon zijn favoriete sport weer beoefenen

Personal trainer Simon zit de laatste tijd weer lekker in zijn vel en voelt zich fit en sterk. Maar dat was lange tijd niet het geval, waardoor hij moest stoppen met een sport waar hij dol op is.

Geef je geld alleen uit aan supplementen die echt werken!

on 31 mei 2019
Geef je geld alleen uit aan supplementen die echt werken!

Ben je vaak vermoeid, heb je veel dorst, heb je een droge huid, slecht geheugen, stemmingswisselingen, depressiviteitsklachten, pijnklachten, ontstekingen, vaak last van infecties, moeite met gewicht...

Ontvang mijn nieuwsbrief

Bedrijfsinformatie

  • KvK-nummer: 61403784
  • IBAN: NL82 KNAB 0205 8143 87 ten name van Food and Motion
  • Kwaliteitsregister paramedici: 19912769089

Gustaw Kurkowski

Gustaw flyer klein

"Gustaw is niet alleen een gedreven professional met diepgaande kennis op het gebied van voeding en krachttraining.

Ook is hij ervaringsdeskundige op het gebied van voeding en diëten, bodybuilding, powerlifting, allround krachttraining, calisthenics en vele andere trainingsvormen.

Al deze kennis en ervaring gebruikt hij om jou te begeleiden op weg naar een nieuw lijf"

Schrijf of bel: 0645955291

Vraag een consult aan of stel een andere vraag.

Contact

Food and Motion
Mobiel: 0645955291
Wasaweg 4 - 1
9723 JD Groningen

Naar boven