Onze nieuwe website!

Hoi! Food and Motion was toe aan een transformatie. Daarom hebben we alles op de schop genomen. Onze naam (Reborn Health Club), Logo EN locatie zijn veranderd! Bekijk hier onze nieuwe website.

 

Logo Reborn Health Club Groningen

 

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 907 niet laden

Personal Trainer Groningen - The Warrior workout

Heb jij een fysieke beperking, werkt jouw gezondheid niet mee of voel je jouw leeftijd? Deze Warrior laat zien dat je met voeding en training fit en sterk kunt blijven, zelfs als jouw gezondheid je in de steek laat!

Video The Warrior Workout

Personal Trainer Groningen - The Warrior workout

The Warrior

We noemen hem The Warrior. Een man die gewend was om veel te trainen en er flink tegenaan te gaan. Fit, sterk en ogenschijnlijk gezond genoot hij van lichamelijke activiteiten en was hij trots op zijn lichaam.

Totdat zijn gezondheid plotsklaps niet meer de oude was en hij evenmin. Van de één op de andere dag werden zijn voeten onder hem vandaan geveegd en was er geen weg terug.

Wat kan je nog? Wat mag je nog? En misschien wel de belangrijkste vraag, wat durf je nog nadat jouw lijf je in de steek laat? Dat terwijl je er een gezonde leefstijl op nahield, niets op gezondheidsproblemen wees en de oorzaak van jouw aandoening bovendien niet is gevonden.

Met dit probleem kwam the warrior een jaar geleden bij mij. Hij trainde zelf alweer maar de angst was nog groot, resultaten bleven uit en er was een holistische aanpak nodig om hem te begeleiden in voeding, training en de psychische aspecten van zijn situatie.

Ondertussen zijn we een jaar aan personal training, voedingsbegeleiding en vele gesprekken verder waarbij we veel van elkaar hebben geleerd.

Zo kon hij lange tijd niet intensief trainen, dat wil zeggen, relatief hoge gewichten en lage herhalingen gebruiken zoals hij voorheen gewend was. Deed hij dat wel, dan gaf dit dagenlang klachten maar ik moest hem wel voldoende ziet uit de dagen.

De drang en verlangen naar de prestaties en het lijf  van vroeger bleven echter aanwezig. Dit betekende dat ik hem uitdagende trainingen moest bieden die niet intensief mochten zijn. Een lastige combinatie zou je zeggen.

Door te spelen met allerlei herhalingsvariaties zoals paused reps, anderhalfjes, dropsets, tempovariaties meer hebben we dit toch weten te bereiken. The Warrior werd fitter en sterker, durfde weer te trainen en leerde naar zijn lichaam te luisteren ondanks dat de trainingen niet op de gebruikelijke manier intensief waren.

De weg naar fysieke kracht en fitheid kan een lange zijn en wordt grotendeels bepaald door de psyche. Ondanks dat The Warrior misschien nooit meer dezelfde zal zijn, heeft hij het plezier in trainen hervonden. Elke dag krijgt het deel van zijn gezondheid waar hij geen invloed op uit kan oefenen beter een plekje.

Ziek fit

Zoals uit dit verhaal en vele andere blijkt, kan iedereen met de juiste begeleiding fit en sterk worden. De juiste voeding en training kunnen jou helpen los te breken uit een negatieve spiraal van vermoeidheid, overgewicht, zwakte en gebrek aan levenslust. Er is geen enkele reden voor wie dan ook om te accepteren dat het buikje groeit en de energie en kracht afnemen.

Voeding en training zijn hele krachtige middelen om jouw lichaam en geest sterker en weerbaarder te maken. Overal om mij heen zie ik mensen die hun lichaam verwaarlozen en hier de volle prijs voor betalen.

Eerst is dit een broek die niet past en later diabetes of een hartinfarct. En in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, zijn het niet alleen de 50, 60 of 70 jarigen die met allerlei lichamelijke klachten bij mij komen.

Regelmatig begeleid ik als diëtist en kracht-en conditietrainer 20, 30 of 40 jarigen die lichamelijk slecht functioneren. Soms in groepen tijdens Bootcamp workouts en soms tijdens personal training of smaal group training.

Deze klanten hebben vaak moeite met opstaan uit de stoel, kunnen geen één keer opdrukken, nog geen 5 meter kruipen op hun handen en voeten of een paar honderd meter hardlopen. Zaken als meer dan één meter ver springen of zichzelf optrekken kunnen ze meestal al helemaal vergeten.

Dit gebrek aan kracht, conditie en coördinatie uit zich in hun dagelijks leven doordat zij allerlei fysieke klachten ervaren en met moeite de dag doorkomen. Dat terwijl er eigenlijk nooit een geldige reden is om in een dusdanig slechte fysieke staat te verkeren.

Als mijn klanten met aandoeningen zoals syndroom van down, hartafwijkingen, COPD, herseninfarcten, allerlei blessures etc. in een mum van tijd fitter, sterker en gecoördineerder kunnen worden, wat houdt een gezond persoon dan nog eigenlijk tegen om ook fit en sterk te worden?

Grijp de kans

Een grote lichamelijke verandering kost tijd en inzet maar levert ontiegelijk veel op! Wordt jij fitter en sterker, dan wordt alles in jouw leven makkelijker. Boodschappen worden lichter, trappen korter, de fiets gaat ineens sneller en de vele klachten die jij hebt worden minder of verdwijnen zelfs. Dat allemaal ligt op je te wachten als jij zo ver bent.

Ben je er helemaal klaar mee hoe jij je nu voelt en functioneert en klaar voor een nieuw lijf?

 

Blog

Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

on 20 april 2022
Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

Negen tips om op gewicht te blijven tijdens de vakantie De meivakantie komt er weer aan! Wil jij van de vakantie genieten zonder je gezonde voedingspatroon en/of sportschema aan dekant te gooien en aa...

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

on 15 augustus 2019
Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht 7 tips om makkelijk af te vallen na de vakantie Oké, je hebt de touwtjes even laten vieren. Geen probleem, want als het goed is heb jij...

Bedrijfsinformatie

  • KvK-nummer: 61403784
  • IBAN: NL82 KNAB 0205 8143 87 ten name van Food and Motion
  • Kwaliteitsregister paramedici: 19912769089

Leer hoe je makkelijk afvalt met voeding en training

Proefles personal training

Geef je hier op voor een vrijblijvende kennismaking en proefles personal training.
captcha
Herladen

Contact

Food and Motion
Mobiel: 0645955291
Wasaweg 4 - 1
9723 JD Groningen

Naar boven