Onze nieuwe website!

Hoi! Food and Motion was toe aan een transformatie. Daarom hebben we alles op de schop genomen. Onze naam (Reborn Health Club), Logo EN locatie zijn veranderd! Bekijk hier onze nieuwe website.

 

Logo Reborn Health Club Groningen

 

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 907 niet laden

Personal Trainer Groningen - Transformatie Thijs van Kamp deel drie

Een grote en brede rug ontwikkelen, dat is waar mijn lichamelijke transformatie om draait. Mijn naam is Thijs van Kamp en in dit artikel laat ik jou beelden zien van een deel van mijn loeizware rug training.

In het tweede deel van mijn lichamelijke transformatie heb ik jou laten zien hoe mijn trainingsschema is opgebouwd. Deze keer laat ik jou in de praktijk zien hoe ik mijn lichaam aan het transformeren ben. Ben jij benieuwd? Kijk dan direct naar de beelden van mijn zware rug training, ook wel training 1 en 3.

Heb je het vorige artikel gemist? Lees eerst Personal Trainer Groningen - Transformatie Thijs van Kamp deel twee.

Trainingsvideo personal trainer Groningen

 Personal Trainer Groningen - Transformatie Thijs van Kamp deel drie

 

De personal training

Mijn training begint met de snatch grip deadlift. Na het uitvoeren van vele setjes en herhalingen ga ik over op de lat pulldowns. Als laatste hoofdoefening doe ik de machine row.

Na mijn hoofdoefeningen, wordt de resterende tijd opgevuld met een zogeheten ‘pomp’ ronde om de training mee af te sluiten. Gedurende deze pomp ronde worden voer ik drie oefeningen achtereenvolgend uit. Het gaat hierbij om de facepulls, rope lat pulldown en de bicep curl.

Kritische blik op techniek

Na het opnemen van deze beelden, heb ik ze in alle rust teruggekeken. Gedurende deze training kreeg ik personal training van Gustaw en werd ik bijgestuurd wat betreft mijn uitvoering. Zelf had ik het gevoel dat ik het grootste deel van de tijd de juiste techniek hanteerde. Bij het terugzien van de beelden zag ik echter, dat dit niet altijd het geval was.

Deadlift techniek

Bij de deadlift viel het mij op dat ik de holling van mijn onderrug niet kon behouden. Dit leverde mij tijdens de training enige rugklachten op. Daarnaast was mijn hoofd niet altijd in een rechte lijn met mijn rug. Dit is belangrijk aangezien het gewicht voor een groot deel via de trapezius aan mijn nek hangt. Een scheve nek kan daardoor blessures en hoofdpijn opleveren.

Lat pulldown techniek

Bij de tweede oefening, de lat pulldown, vielen mij ook een aantal zaken op. Tijdens de excentrische fase, de fase waarin de spieren verlengen, sterkte ik mijn armen niet altijd volledig. Het volledig strekken van de armen zorgt ervoor dat de volledige uitslag van de oefening wordt getraind. Hierdoor wordt de spier enigszins opgerekt. Dit beschadigt de spier extra waardoor deze een grotere groeiprikkels krijgt.

Tevens zorgt het ervoor dat ik over de volledige bewegingsuitslag kracht ontwikkel. Zou ik dit niet doen, dan word ik alleen maar sterker in de beperkte bewegingsuitslag die ik train. Als ik altijd een beperkte bewegingsuitslag aanhou, zal ik alleen maar halve herhalingen kunnen uitvoeren. In de rest van de bewegingsuitslag ben ik dan slap.

Daarnaast viel mij op dat ik in de concentrische fase, de fase waarin mijn spieren verkorten, de stang niet helemaal naar beneden kreeg. In mijn geval ligt dit aan de ontbrekende kracht onderin de uitslag van de oefening. Het kan echter ook komen door een te brede grip, wat de bewegingsuitslag kan beperken. Tevens moest ik mijn rechterschouder af en toe corrigeren door hem wat te laten zakken, zodat deze weer op gelijke hoogte kwam met de linker schouder.

De machine row techniek

Gedurende de machine row viel mij op in wat voor mate mijn bovenrug onderontwikkeld is. In de concentrische fase van de oefening, is het verschil in massa duidelijk te zien. Wanneer je mijn bovenrug vergelijkt met de achterkant van mijn schouders, is te zien dat in het midden van mijn rug de spiermassa onderontwikkeld is.

Tijdens het laatste deel van de training, de pomp ronde, viel mij weer op dat de armen niet altijd werden gestrekt tijdens de rope pulldown. De uitvoering van de overige twee oefeningen was wel goed, met name de biceps. Gezien het feit dat dit mijn favoriete oefening is, kwam dit niet als een verrassing.

Conclusie

Ik kijk altijd kritisch naar de wijze waarop mensen hun oefeningen uitvoeren. Omdat ik mijzelf nog nooit heb gefilmd tijdens een training, was het erg interessant om dit terug te zien en de kritische blik op mijzelf toe te passen. De de constante bijsturing van Gustaw tijdens de personal training gevolgd door een verbeterde uitvoering, zorgen voor goed vergelijkingsmateriaal. Zo zie ik direct hoe mijn vorm is voor en na de bijsturing en kan ik dit koppelen aan het gevoel dat de oefening geeft.

Na het zien van deze beelden weet ik wat er ontbreekt qua techniek. Ik weet nu waar ik op moet letten en wat ik moet verbeteren. Daarnaast was het nogmaals een eye opener om de mate van onderontwikkeling te zien in het midden van mijn bovenrug. Daar staat tegenover dat ik zag dat de massa van mijn brede rugspier is toegenomen. De volgende keer word ik weer opgemeten en worden er weer foto’s gemaakt om de tussenstand van de transformatie te meten. Daarbij wordt weer een artikel geplaatst dus blijf mij volgen op Facebook en YouTube!

Heb je Personal Trainer Groningen - Transformatie Thijs van Kamp deel drie waarin ik mijn nieuwe trainingsschema laat zien en toelicht? Personal Trainer Groningen - Transformatie Thijs van Kamp deel twee waarin ik mijn nieuwe trainingsschema laat zien en toelicht? Bekijk deze direct of ga door naar Personal Trainer Groningen - Transformatie Thijs van Kamp deel vier - de resultaten.

Blog

Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

on 20 april 2022
Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

Negen tips om op gewicht te blijven tijdens de vakantie De meivakantie komt er weer aan! Wil jij van de vakantie genieten zonder je gezonde voedingspatroon en/of sportschema aan dekant te gooien en aa...

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

on 15 augustus 2019
Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht 7 tips om makkelijk af te vallen na de vakantie Oké, je hebt de touwtjes even laten vieren. Geen probleem, want als het goed is heb jij...

Bedrijfsinformatie

  • KvK-nummer: 61403784
  • IBAN: NL82 KNAB 0205 8143 87 ten name van Food and Motion
  • Kwaliteitsregister paramedici: 19912769089

Leer hoe je makkelijk afvalt met voeding en training

Proefles personal training

Geef je hier op voor een vrijblijvende kennismaking en proefles personal training.
captcha
Herladen

Contact

Food and Motion
Mobiel: 0645955291
Wasaweg 4 - 1
9723 JD Groningen

Naar boven