Onze nieuwe website!

Hoi! Food and Motion was toe aan een transformatie. Daarom hebben we alles op de schop genomen. Onze naam (Reborn Health Club), Logo EN locatie zijn veranderd! Bekijk hier onze nieuwe website.

 

Logo Reborn Health Club Groningen

 

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 907 niet laden

Personal Trainer Groningen - Transformatie Thijs van Kamp deel één

Een fysiek behalen dat zo symmetrisch mogelijk is met spieren die in perfecte verhouding zijn. Niet alleen in bodybuilding, maar ook voor jouw (sport) prestaties en dagelijks functioneren is dit belangrijk.

Intro video personal training Groningen

Personal Trainer Groningen - Transformatie Thijs van Kamp deel éénDe fysieke transformatie begint

Mijn naam is Thijs van Kamp en in samenwerking met mijn stagebegeleider, diëtist, kracht- en conditietrainer Gustaw Kurkowski heb ik een traject gestart waarin ik een lichamelijke transformatie onderga. Gustaw begeleidt mij door middel van personal training en voedingsadviezen. De komende periode zullen wij meerdere video’s opnemen en artikelen schrijven waarin jij mijn progressie kan volgen. Ook geven wij jou in deze video’s tips waarmee jij je eigen training kan verbeteren en het balans in jouw lichaam kan herstellen.

Wanneer er een disbalans ontstaat in de verhoudingen tussen de spieren, heeft dit een effect op de houding van jouw lichaam. Wanneer bijvoorbeeld de borstspieren overontwikkeld zijn in vergelijking met de rugspieren, krijg je een houding waarin de schouders teveel naar voren staan. Dit kan op lange termijn blessures veroorzaken.

Om mijn beginsituatie te bepalen hebben wij foto’s genomen van mijn fysiek. Daarmee konden we inzicht krijgen in de sterke en zwakke punten van mijn lichaam en een passend trainingsschema opstellen.

Personal Trainer Groningen - Transformatie Thijs van Kamp foto's start

Daaruit is gebleken dat de volgende spieren onderontwikkeld zijn:

  • Brede rugspier (Latissimus dorsi)
  • Trapezius(midden)
  • Erector spinae

  • Hamstrings

Al deze spieren zullen de aandacht krijgen in mijn traject. Voor mij was dit de eerste keer dat ik foto's heb genomen van mijn fysiek en deze kritisch heb bekeken. Dit maakte het lastig om mijn fysiek goed te beoordelen. Als ervaren personal trainer, zag Gustaw echter direct al waar de achterstanden lagen in de spierontwikkeling. Daar kwam een trainingsschema uit voort dat ik deels zelf en deels begeleid door middel van personal training van Gustaw uit zal voeren.

Door de onderontwikkeling van mijn rugspieren, sta ik voorovergebogen. Doordat ik relatief overontwikkelde quadriceps heb, waren deze dominant tijdens de deadlift. Hierdoor zijn mijn hamstrings achtergebleven. In combinatie met een onderontwikkelde brede rugspier(latissimus dorsi) en erector spinae had dit als gevolg dat ik niet de natuurlijke holling van mijn onderrug kon behouden. Hierdoor had ik altijd rugklachten na het uitvoeren van de deadlift.

De resultaten tot nu toe

We zijn nu een paar weken onderweg en het verschil is al duidelijk te merken. Ik ben bewuster aan het trainen dan voorheen, weet beter hoe ik moet trainen, waar ik op moet letten, wat ik moet voelen evenals waar ik dit moet voelen. De rugklachten die ik had tijdens de deadlift zijn verleden tijd!

Eén keer per week tijdens één van mijn zware rugtrainingen krijg ik personal training van Gustaw. De persoonlijke aandacht, gerichte aanpak en constante feedback houden mij scherp. Hierdoor is deze begeleide training evenals mijn eigen trainingen erg effectief.

Voorheen legde ik de nadruk op zo zwaar mogelijke gewichten tillen. Dit gaf echter niet het gewenste resultaat. Nu ik anders ben gaan trainen ging mijn kracht gevoelsmatig iets naar beneden. Dit is echter na een paar trainingen alweer bijgetrokken. Nu til ik net zoveel gewicht of meer alleen wel met de aandacht waar deze hoort te zitten en met spiergroei op de onderontwikkelde spieren.

Fysiek merk ik al resultaten. De brede rugspier is namelijk toegenomen in omvang. Hoewel dit ook gevoelsmatig kan zijn door de toename van de mind-muscle connectie, is het verschil wel degelijk te merken. Aan het begin van dit traject hebben we mijn lichaam helemaal opgemeten en maandelijks gaan we dit weer doen om de voortgang te bepalen.

Dit is een ander groot voordeel van personal training. De regelmatige meetmomenten waarbij gewicht, lichaamsmatene en vetpercentage worden gemeten en foto's worden vergeleken, houden mij scherp.

Zoals genoemd is mijn traject ingegaan en zal de focus op de onderontwikkelde spieren liggen. Dit is terug te vinden in het trainingsschema dat ik samen met Gustaw heb gemaakt. De onderontwikkelde spieren worden meerdere malen per week getraind. De andere spieren worden één keer per week getraind zodat zij hun grootte behouden. Dit zal er voor zorgen dat mijn lichaam meer in balans komt.

Om het groeipotentieel dat tijdens de trainingen wordt gecreerd te vevullen, past Gustaw als sportdietist ook mijn voeding aan. Zonder voldoende bouwstoffen (eiwit) evenals brandstof (koolhydraten en vet) zal de spiergroei namelijk uitblijven.

Trainingstips voor een gebalanceerd fysiek

 • Neem regelmatig foto's en beoordeel jouw fysiek.
 • Leg de nadruk op achterliggende spiergroepen.
 • Train deze twee a drie keer vaker dan de andere spiergroepen.
 • Kies drie a vier grote oefeningen per training en besteed hier ¾ van de tijd aan.
 • Gebruik een volledige bewegingsuitslag.

 • Werk aan de muscle-mind connectie met de spier die je wilt laten groeien.
 • Span deze spier zo hard mogelijk aan.

Conclusie

Een lichaam dat niet in balans is kan veel blessures opleveren. Esthetisch gezien ookt dit ook niet mooi. Het is belangrijk dat je kritisch gaat analyseren waar jouw achterstanden liggen, zodat je hier aan kan werken. Professionele begeleiding door een personal trainer en diëtist kan dit traject niet alleen goed laten verlopen maar ook sterk versnellen.

Ik heb het zelf meegemaakt met mijn rug die onderontwikkeld en uit verhouding is. De rugklachten die ik had na het uitvoeren van de deadlift, zijn met behulp van mijn nieuwe trainingsschema en personal training verleden tijd. Door het accent te leggen op de achterliggende spieren, krijg ik een lichaam dat in balans en ook nog eens blessurevrij is.

De komende tijd zullen wij regelmatig video's en artikelen plaatsen over mijn voortgang en de tips die daaruit voortvloeien. Like de Facebookpagina of Youtubekanaal van Food and Motion om mijn verhaal te volgen.

Bekijk direct Personal Trainer Groningen - Transformatie Thijs van Kamp deel twee voor zijn nieuwe schema.

Blog

Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

on 20 april 2022
Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

Negen tips om op gewicht te blijven tijdens de vakantie De meivakantie komt er weer aan! Wil jij van de vakantie genieten zonder je gezonde voedingspatroon en/of sportschema aan dekant te gooien en aa...

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

on 15 augustus 2019
Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht 7 tips om makkelijk af te vallen na de vakantie Oké, je hebt de touwtjes even laten vieren. Geen probleem, want als het goed is heb jij...

Bedrijfsinformatie

 • KvK-nummer: 61403784
 • IBAN: NL82 KNAB 0205 8143 87 ten name van Food and Motion
 • Kwaliteitsregister paramedici: 19912769089

Leer hoe je makkelijk afvalt met voeding en training

Proefles personal training

Geef je hier op voor een vrijblijvende kennismaking en proefles personal training.
captcha
Herladen

Contact

Food and Motion
Mobiel: 0645955291
Wasaweg 4 - 1
9723 JD Groningen

Naar boven