Onze nieuwe website!

Hoi! Food and Motion was toe aan een transformatie. Daarom hebben we alles op de schop genomen. Onze naam (Reborn Health Club), Logo EN locatie zijn veranderd! Bekijk hier onze nieuwe website.

 

Logo Reborn Health Club Groningen

 

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 907 niet laden

Personal Trainer Groningen - Transformatie Thijs van Kamp deel negen

Zo'n laag vetpercentage dat jouw aderen tevoorschijn komen? Het is de droom van elke dokter die een infuus moet aanbrengen. Ben jij benieuwd hoe Thijs van kamp dit voor elkaar krijgt onder mijn begeleiding als diëtist en kracht- en conditietrainer? Lees direct verder.

Interview Thijs met de personal trainer in Groningen

 Personal Trainer Groningen - Transformatie Thijs van Kamp deel negen

Transformatie tot nu toe

Mijn lichamelijke transformatie is nu 11 weken aan de gang. Gedurende deze weken stonden spier-en krachttoename centraal. Loeizwaar trainen en mijzelf pushen om veel te eten zorgden ervoor dat ik veel sterker werd en mijn spiermassa toenam. Ook was het een doelstelling om mijn voorovergebogen houding recht te trekken.

In het begin van mijn lichamelijke transformatie steeg mijn vetpercentage lichtelijk. Deze toename was niet bijzonder groot, maar dit was niet de bedoeling. Daarom hebben Gustaw en ik het voedingsschema wat aangepast. Iets minder eten dan dat ik voorheen deed moest ervoor zorgen dat mijn vetpercentage iets zou gaan dalen.

Het resultaat was een daling van ongeveer 1%. In het kader van een kleine aanpassing maken in het voedingsschema was dit het gewenste resultaat. De definitie van mijn spieren was beter te zien op de nieuwe foto’s dan in de tussenstand daarvoor.

Als een daling van ongeveer 1% mij het gevoel gaf dat ik shredded was, ben ik erg benieuwd naar het gevoel bij een daling van 4%. In deze resterende weken staat het afvallen centraal. Mijn doelstelling is om mijn vetpercentage van 11 naar ongeveer 7 of 8 procent te krijgen.

Hoe val je af

Om dit vetpercentage te bereiken zal ik mijn voedingsschema nogmaals op de schop nemen. Het is geen geheim dat je minder moet gaan eten en meer moet bewegen om af te vallen. Ik zal daarom flink moeten dalen in mijn calorie-inname zodat ik onder mijn behoefte eet. Dit betekent dat ik dagelijks minder ga eten dan dat ik verbrand.

In de vele diëtiek gesprekken die ik heb bijgewoond heb ik de ins en outs meegekregen van het afvallen. Ik heb ongeveer een idee wat er voor nodig is om af te vallen, maar ik heb bij de uitvoering wel hulp nodig. Samen met mijn personal trainer Gustaw Kurkowski heb ik een nieuw voedingsschema opgesteld.

De 4000 calorieën die ik voorheen dagelijks naar binnen werkte behoren tot het verleden. Er moet een tekort worden gecreëerd om ervoor te zorgen dat mijn vetpercentage zal dalen.

Het totaal aantal calorieën dat ik dagelijks in zal nemen ligt rond de 2300. Dit is een verschil van 1700 calorieën ten opzichte van het vorige voedingsschema. Met zo’n groot verschil heb ik mijzelf moeten voorbereiden op obstakels en problemen die ik gaandeweg tegen zal komen.

Macronutriënten

In de verdeling van deze calorieën hebben mijn personal trainer Gustaw Kurkowski en ik gesleuteld aan de verhoudingen van de macronutriënten. In de workshops die gehouden zijn vanuit Food and Motion werd er al ingestampt dat eiwit koning is. Dit wordt zo genoemd vanwege de grote invloed die eiwit heeft op spiermassa en daarmee onze algehele gezondheid. Om mijn spiermassa te behouden zal ik mijn eiwit inname hoog moeten houden.

Daarnaast heeft eiwit een belangrijk verzadigend effect. Dit effect zorgt ervoor dat ik minder snel geneigd ben om veel te gaan eten. Door dat gevoel van verzadiging zal ik minder trek hebben en kan ik ervoor zorgen dat mijn calorie-inname beperkt blijft tot de beoogde 2300 calorieën.Personal trainer Groningen lichamelijke transformatie Thijs van Kamp deel negen afval schema

Mijn koolhydraat inname wordt wel wat gedempt. Gezien het feit dat zonder koolhydraten mijn hersens op standje zombie staan zal ik hier niet extreem in minderen. Er wordt gekozen voor volkoren producten om mijn lichaam en hersenen te voorzien van energie.

Deze volkoren producten moeten, net als de eiwitten, zorgen voor een verzadigend effect dat lang aanhoudt. Daarnaast voorzien deze volkoren producten mijn hersenen en spieren gedurende een lange periode van koolhydraten en daarmee energie. Hierdoor kan ik tijdens de stagedagen goed functioneren en hoeft Gustaw mij niet steeds wakker te schudden.

Er blijft dan nog één macronutriënt over waarin veel geminderd kan worden. De vetten die ik dagelijks inneem zullen tot het minimum worden beperkt. Aangezien 1 gram vet 9 calorieën geeft, in vergelijking met de 4 calorieën per 1 gram eiwit of koolhydraat, wordt er snel een energietekort gecreëerd door de vetinname te verlagen.

De samengestelde sportdrank zal ik nog steeds gebruiken tijdens mijn trainingsdagen. Er is hiervoor gekozen zodat ik genoeg energie heb om mijn zware trainingen uit te voeren. Deze sportdrank bevat ongeveer 600 calorieën.

Na het verdelen van de macronutriënten en de indeling van de sportdrank is er een nieuw voedingsschema ontstaan. Gemiddeld gezien kom ik op ongeveer 2600 calorieën per dag uit. Dat voedingsschema ziet er als volgt uit.

Zoals te zien is in het schema ligt mijn dagelijkse inname rond de 2300 calorieën. Dit is een standaard voedingsschema dat ik als rode draad aanhoud.

Op trainingsdagen houd ik dit schema ook aan, maar gebruik ik wel de sportdrank die is samengesteld. In deze sportdrank zit ongeveer 600 calorieën en moet mij helpen de zware trainingen te doorstaan.

Mijn dagelijkse behoefte is berekend via de Harris-Benedict formule en komt uit op 3000 calorieën. Dit betekent dat ik met een gemiddelde van 2600 calorieën dagelijks een tekort heb van 400 calorieën.

Mijn ervaring tot nu toe met personal training

Momenteel ben ik twee weken bezig met dit voedingsschema. Gezien het feit dat ik in een tekort zit wat betreft mijn calorieën, zal ik vaak momenten krijgen dat ik trek heb.

In mijn eerste week kreeg ik op de vijfde dag een reactie van mijn lichaam op het tekort. Mijn energieniveau zat op een dramatisch dieptepunt en ik had een honger die voor mijn gevoel niet te stillen was.

Dit heb ik opgelost door mijn koolhydraat inname wat te verhogen. Ik heb ook in deze situatie gekozen voor volkoren producten, zodat mijn honger gevoel voor langere tijd gestild werd en ik mijn energieniveau op pijl kon houden.

Het was flink wennen om mij aan te passen aan dit nieuwe voedingsschema. Er zal hier en daar nog wat verschoven worden in de voedingsstoffen, maar het aantal calorieën zal ongeveer liggen op 2300.

Conclusie

Afvallen kan heel lastig zijn. Als je niet precies weet wat je moet doen en wat je kan verwachten kan het erg tegenvallen. In een dergelijk traject moet je er rekening mee houden dat je vaak obstakels en problemen tegen gaat komen.

Wanneer je een dergelijk traject van afvallen aangaat is een diëtist en personal trainer van grote toegevoegde waarde. Al in de eerste week van het afvallen heb ik Gustaw al een aantal vragen moeten stellen wanneer ik op een probleem stuitte.

Honger hebben kan als vervelend ervaren worden. Wanneer dit gevoel voor langere tijd aanhoud kan dit frustrerend zijn. Stel voor jezelf een einddoel, maar ook een kortetermijn doel om gemotiveerd te blijven.

Een personal trainer en diëtist kan ook in het stellen van doelen van grote toegevoegde waarde zijn. De kennis over voeding en alle vragen die ontstaan bij een dergelijk traject kunnen gelijk worden beantwoord. Onder de begeleiding van mijn personal trainer Gustaw Kurkowski heb ik dit voedingsschema opgesteld. Het toepassen ervan was echter lastig geweest zonder de nodige ondersteuning van zijn kant.

Snij jezelf niet teveel in de vingers door ineens heel weinig te gaan eten. Eet liever iets meer, natuurlijk wel gezond, zodat je deze energie in het sporten kan steken. Uiteindelijk moet je ervoor zorgen dat er meer verbrand wordt dan dat er binnenkomt aan calorieën.

Volg Food and Motion op Facebook en YouTube om op de hoogte te blijven van de afbeul-praktijken die Gustaw als diëtist en personal trainer op mij toepast!

Heb je Personal Trainer Groningen - Transformatie Thijs van Kamp deel acht gemist waarin ik het meetlint er bij pak en weer de tussenstand opmaak? Lees ook Personal Trainer Groningen - Transformatie Thijs van Kamp deel tien waarin in mijn grootste leerpunt en succes van deze lichamelijke transformatie onthul.

Blog

Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

on 20 april 2022
Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

Negen tips om op gewicht te blijven tijdens de vakantie De meivakantie komt er weer aan! Wil jij van de vakantie genieten zonder je gezonde voedingspatroon en/of sportschema aan dekant te gooien en aa...

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

on 15 augustus 2019
Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht 7 tips om makkelijk af te vallen na de vakantie Oké, je hebt de touwtjes even laten vieren. Geen probleem, want als het goed is heb jij...

Bedrijfsinformatie

  • KvK-nummer: 61403784
  • IBAN: NL82 KNAB 0205 8143 87 ten name van Food and Motion
  • Kwaliteitsregister paramedici: 19912769089

Leer hoe je makkelijk afvalt met voeding en training

Proefles personal training

Geef je hier op voor een vrijblijvende kennismaking en proefles personal training.
captcha
Herladen

Contact

Food and Motion
Mobiel: 0645955291
Wasaweg 4 - 1
9723 JD Groningen

Naar boven