Onze nieuwe website!

Hoi! Food and Motion was toe aan een transformatie. Daarom hebben we alles op de schop genomen. Onze naam (Reborn Health Club), Logo EN locatie zijn veranderd! Bekijk hier onze nieuwe website.

 

Logo Reborn Health Club Groningen

 

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 907 niet laden

Personal Trainer Groningen - Transformatie Thijs van Kamp deel tien

Wat is de bepalende factor in het succesvol behalen van doelen? Zijn docent was onder de indruk "Deze stage heeft in 4,5 maand meer effect op jou gehad dan alle docenten in de drie jaar hiervoor." Na 4,5 maanden stage en een uitdagende lichamelijke transformatie deelt Thijs van Kamp zijn ervaringen.

Personal trainer Groningen - Changing the mindset

Personal Trainer Groningen - Transformatie Thijs van Kamp deel tien

Hoe kwam ik binnen

Elk begin is lastig en tegelijk met mijn lichamelijke transformatie begon ook de stage waar ik tegenop keek. Voordat deze stage begon was ik een typische luie student. Alles met zo min mogelijk energie halen. Dat was mijn doel. Dit heeft een lange tijd gewerkt, maar deze lakse instelling begon ik vervelend te vinden.

Op school werd ik niet echt meer uitgedaagd. Er waren in jaar 3 nog maar 4 contacturen in de week, waarvan de helft niet verplicht was. Wanneer je deze som bij elkaar optelt, dan begrijp je wel dat ik in deze periode dus niet meer dan een aantal keren op school ben geweest.

Deze instelling heeft mij echter nooit gehinderd in het behalen van resultaten. Tot dusver is mijn schoolcarrière succesvol verlopen en heb ik tot nu toe maar één tentamen niet weten te behalen. Toch was mijn werkwijze niet echt bevredigend en voelde ik dat er meer in zat, dan dat ik er nu uithaalde.

In dit eerste semester kwam ik er goed mee weg, maar met het oog op de stage die gelopen moest worden in het tweede semester wist ik dat iets moest gaan veranderen. Er moest, in tegenstelling tot de contacturen in het semester daarvoor, minimaal 450 uren stage gelopen worden.

De laksheid die ik voorheen moeiteloos kon hanteren moest ik zien kwijt te raken. In het eerste gesprek met personal trainer Gustaw Kurkowski heb ik dit aangekaart en aangegeven dat ik bereid was mijzelf te ontwikkelen gedurende deze stage.

De helse stage

De omschakeling van het eerste naar het tweede semester was redelijk pittig. De eerste dagen van de stageperiode waren dan ook vrij intensief. In de eerste week draaide ik gelijk 12 uur per dag mee in het bedrijf van Gustaw.

In snelvaart tempo kreeg ik een spoedcursus zelfstandig ondernemen en wist ik er de ins en outs van. In ieder geval wat bleef hangen want na twee dagen was ik al gesloopt.

Van locatie naar locatie fietsen, uren lang een intakegesprek bijwonen gevolgd door meerdere trainingen was aan de orde van de dag. In het begin had ik moeite om al deze activiteiten met volledige concentratie bij te wonen.

Gaandeweg begon de omschakeling te wennen en verliep de stage steeds beter. In de vele uren dat ik meedraaide in het bedrijf kwam ik een breed scala aan cliënten tegen. Al deze cliënten hadden verschillende problemen, maar uiteindelijk kwam het vaak op één belangrijk aspect aan: de mindset.

De mindset is het gene dat bepalend is bij het behalen van de doelstelling van een cliënt. Bij het ontbreken van een volledige overtuiging van de cliënt zal er vroeg of laat aan de noodrem getrokken worden.

Van alle producten en diensten die het bedrijf van Gustaw aanbiedt en levert, is het creëren van de juiste mindset een overkoepelende factor. Wanneer de cliënten de mindset gaandeweg aannemen is dat terug te zien in de resultaten. De gebruikte gewichten nemen toe, het vetpercentage dalt en de persoonlijke doelstellingen komen steeds dichterbij.

Deze verandering van mindset is ook bij mij van toepassing. Waar ik begon met een lakse instelling en hierdoor achter de feiten aanliep, veranderde dit langzamerhand naar een pro-actievere houding. Deze verandering zette ook buiten de stage door.

Dit was direct zichtbaar in mijn school resultaten. Waar ik voorheen alles op het nippertje haalde, sloot ik deze stage af met een 8.

Door de vele klantgesprekken van Gustaw die ik heb bijgewoond werd ik meegesleept in zijn kijk op de wereld. Een instelling waarbij jij problemen voor bent en verantwoordelijk bent voor jouw eigen succes. Deze gesprekken werden aangevuld met audioboeken van succesverhalen en talloze andere bronnen waar het voornamelijk om één belangrijk ding draaide: de mindset.

Deze mindset is overal op van toepassing. Van persoonlijke tot aan zakelijke problemen, met de juiste instelling kan jij je eigen mate van succes bepalen.

De definitie van succes is subjectief en ligt per persoon natuurlijk bij een verschillend resultaat maar universeel gezien is succes het behalen van hetgeen dat jij wenst. Ook al hebben we vaak de neiging de lat veel te laag te leggen om vervolgens nooit ons volledige potentieel te ontplooien.

De wijze waarop alles succesvol behaald kan worden komt echter steeds op hetzelfde neer, namelijk in voldoende mate de juiste actie ondernemen. Vaak onderschatten we helaas hoeveel er werkelijk voor nodig is om onze wensen in vervulling te laten gaan.

Uit eigen ervaring kan ik dit ook beamen. Zowel mijn lichamelijke transformatie als mijn stage hebben heel wat meer energie gekost dan ik had gedacht. Het resultaat was het echter dubbel en dwars waard!

De lichamelijke transformatie met personal training

Dat het helpt als jij je eigen succes voor ogen hebt en daar doelgericht naar toe kan werken, is wel gebleken. Voorafgaand aan mijn transformatie hebben we mijn huidige situatie in kaart gebracht. De zwakke punten zijn geanalyseerd en er is gevisualiseerd waar er naartoe gewerkt zou worden.

De doelgericht acties die zijn ondernomen , zijn de loeizware trainingen week in week uit. Meer dan 20 zware en nog tientallen lichte sets deadliften, pullups en rows per week moesten er voor zorgen dat ik mijn zwakke punt in ieder geval in balans zou brengen met de rest van mijn lichaam.

Deze transformatie is een voorbeeld van het effect van doelgerichte acties. Weten waar je naartoe wilt werken, weten wat er voor nodig is en deze acties vervolgens consistent uitvoeren. Daarmee bepaal je jouw eigen mate van succes. Als jij er niks in stopt, komt er ook niks uit.

Hoewel mij spiermassa er niet sterk op vooruitgegaan is, kan ik nu wel drie keer zo zwaar tillen zonder mijzelf te blesseren. Doordat ik nu zwaarder til is de groeiprikkel die ik mijn lichaam kan geven groter en zal  de groei in spiermassa uiteindelijk niet uit kunnen blijven.

Tips voor een succesvolle lichamelijke transformatie

Over het algemeen houden mensen niet van verandering. Het kan spannend zijn en kost tijd en energie. Wanneer je ergens toch een verandering in aan wilt brengen, schuilt daar altijd een drijfveer achter. Uiteindelijk is dit een bepaalde emotie.

Door te achterhalen welke emotie dit is, kan je duidelijkheid scheppen voor jezelf op de vraag waarom je iets wilt veranderen. Vervolgens kan je altijd teruggrijpen naar deze emotie als motivator om de benodigde acties uit te voeren die jouw transformatie tot een succes zullen maken.

Ontbreekt dit in jouw veranderingsproces, dan zal je al snel verzeild raken in een achtbaan van halfbakken acties die nergens toe leiden. Ben je echter wel zo ver, dan zijn hier een aantal tips om jouw transformatie succesvol te laten verlopen.

  • Bepaal eerst jouw beginsituatie.
  • Stel korte (paar weken) en langetermijndoelen (maanden en jaren).
  • Plan periodieke meet-en evaluatiemomenten.
  • Stel een plan op dat ook op lange termijn blijft werken om terugval te voorkomen.
  • Zorg dat jouw aanpak de gewenste resultaten kan leveren (kilo's per week afvallen met één uur sporten?).
  • Zorg voor voldoende marge, je zult altijd minder bewegen en meer eten dan beoogd.
  • Schakel een professional in die jou naast kennis en ervaring ook de benodigde stok achter de deur kan bieden.

Conclusie

Tijdens mijn stageperiode heb ik ontzettend veel dingen geleerd. Voor school heb ik zoals gebruikelijk een aantal voorgeschreven competenties moeten ontwikkelen. Dit heb ik braaf volgens de regels gedaan, maar de grootste ontwikkeling heeft hier niets mee te maken gehad.

De instelling en houding zijn de bepalende factoren waar het succes op staat of valt. Hoewel ik nog ver verwijderd ben van het niveau waar Gustaw zich op bevindt, heb ik nu zeker stappen gezet in de goede richting. Ik ben erachter gekomen waar mijn interesses liggen en hoe ik kan toewerken naar bepaalde doelen.

"Deze stage heeft in 4,5 maand meer effect op jou gehad dan alle docenten in de drie jaar hiervoor." en "Gustaw is de meest gedreven entrepreneur die ik in lange tijd heb ontmoet" Dit zijn de woorden van de docent die mijn stage beoordeelde in het eindgesprek. De tijd die ik met fitnessgoeroe Gustaw ‘’The health guy’’ Kurkowski heb meegedraaid heeft zijn vruchten afgeworpen.

Volg Food and Motion op Facebook en YouTube om op de hoogte te blijven van de afbeul-praktijken die Gustaw als diëtist en personal trainer op mij toepast!

Heb je Personal Trainer Groningen - Transformatie Thijs van Kamp deel negen gemist waarin ik vertel hoe ik mijn vetpercentage ga verlagen? Bekijk deze direct!

Blog

Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

on 20 april 2022
Als er een vakanties aan komt, kom jij dan ook aan?

Negen tips om op gewicht te blijven tijdens de vakantie De meivakantie komt er weer aan! Wil jij van de vakantie genieten zonder je gezonde voedingspatroon en/of sportschema aan dekant te gooien en aa...

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

on 15 augustus 2019
Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht

Restart na de vakantie: verder afvallen naar een gezond gewicht 7 tips om makkelijk af te vallen na de vakantie Oké, je hebt de touwtjes even laten vieren. Geen probleem, want als het goed is heb jij...

Bedrijfsinformatie

 • KvK-nummer: 61403784
 • IBAN: NL82 KNAB 0205 8143 87 ten name van Food and Motion
 • Kwaliteitsregister paramedici: 19912769089

Leer hoe je makkelijk afvalt met voeding en training

Proefles personal training

Geef je hier op voor een vrijblijvende kennismaking en proefles personal training.
captcha
Herladen

Contact

Food and Motion
Mobiel: 0645955291
Wasaweg 4 - 1
9723 JD Groningen

Naar boven