Wil jij veel sneller van jouw verkoudheid af?

Ben jij regelmatig verkouden? Uitzieken is niet de enige optie. Door tijdelijk zink suppletie te nemen, verkort je de duur van de verkoudheid met bijna de helft.

Uitzieken was lang de enige optie om van jouw verkoudheid af te komen. De afgelopen jaren zijn er steeds meer onderzoeken uitgevoerd waaruit blijkt dat zink suppletie jouw herstel aanzienlijk kan versnellen.

verkouden

Zink tijdens verkoudheid

Zink is een mineraal dat onderdeel uitmaakt van vele lichamelijke processen. Met betrekking tot verkoudheid gaat het om de rol en invloed van zink op het afweersysteem. Door tijdelijk 100 milligram extra zink te nemen, kan je jouw hersteltijd met bijna de helft verkorten.

Het is niet haalbaar om deze hoeveelheid extra zink uit voeding te halen. De enige manier om dit binnen te krijgen is het gebruik van een supplement.

Onderaan heb ik een link geplaatst naar een geschikt supplement. Om het beste resultaat te bereiken,  start je de suppletie het liefst binnen 24 uur na de eerste verschijnselen van de verkoudheid.

100 milligram zink is 10 keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een volwassene en is enkel bedoeld om tijdens de verkoudheid in te nemen. Het kan zijn dat jou maag geïrriteerd raakt door deze dosering. In dat geval kan je de suppletie het beste stoppen. Onder de 75 milligram per dag blijkt er namelijk geen effect te zijn op de verkoudheid.

Hier vind je een geschikt preparaat van goede kwaliteit:

https://www.bodystore.nl/zink-picolinaat.html

of hetzelfde preparaat bij bol.com:

https://www.bol.com/nl/p/zinc-picolinate-50-mg-now-foods/9200000076792966/

Blog

Maart is darmkankermaand, wat is het goede nieuws?

on 28 maart 2019
Maart is darmkankermaand, wat is het goede nieuws?

Maart is darmkankermaand, wat is het goede nieuws? De maand maart is internationaal uitgeroepen tot de darmkankermaand. Hierdoor kwam ik langs een interessant wetenschappelijk onderzoek, die ik zeker...

15 veelgebruikte voedingsmiddelen die je beter kan vervangen

on 24 maart 2019
15 veelgebruikte voedingsmiddelen die je beter kan vervangen

15 veelgebruikte voedingsmiddelen die je beter kan vervangen Ik heb voor jou 15 typisch Nederlandse voedingsmiddelen op een rij gezet die je beter kan vervangen door een gezondere variant.

Bedrijfsinformatie

  • KvK-nummer: 61403784
  • IBAN: NL82 KNAB 0205 8143 87 ten name van Food and Motion
  • Kwaliteitsregister paramedici: 19912769089

Leer hoe je makkelijk afvalt met voeding en training

Proefles personal training

Geef je hier op voor een vrijblijvende kennismaking en proefles personal training.

Contact

Food and Motion
Mobiel: 0645955291
Wasaweg 4 - 1
9723 JD Groningen

Naar boven