Schrijf of bel: 0645955291

Vraag een consult aan of stel een andere vraag.

Diëtist in Groningen

Diëtistenpraktijk Food and Motion biedt jou diëtistische begeleiding, personal training, bootcamp workouts en leefstijlcoaching verzorgd door Gustaw Kurkowski.

Heb je vragen over voeding en/of beweging of ben je toe aan een leefstijlverandering en kom je er zelf niet uit? Voeding en beweging zijn onlosmakelijk verbonden zijn. Als specialist op het gebied van Sportvoeding en krachttraining bij ziekte evenals in een gezonde situatie, begeleid ik jou om de leefstijl eigen te maken welke past bij jouw specifieke situatie.

De eerste afspraak
Neem de volgende zaken mee b
ij jouw eerste afspraak:

  • jouw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs
  • jouw verzekeringspasje
  • de verwijsbrief van jouw (huis)arts of specialist
  • indien voorhanden een overzicht van de medicijnen en de gebruikte vitamines of andere preparaten

Jouw eerste afspraak wordt mondeling, per e-mail, sms of whatsapp bevestigd.

Vervolgafspraken
Vervolgafspraken worden mondeling bevestigd tijdens het consult.

Behandeltijd
De totale behandeltijd bestaat uit directe en indirecte tijd. Directe tijd is het gesprek tussen jou en mij als diëtist. Indirecte tijd gebruik ik voor het berekenen van jouw voeding, het samenstellen van een persoonlijk advies, het informeren van de verwijzer, het bijwerken van jouw dossier en alle handelingen die voortvloeien uit het consult.

Vergoeding
Dit jaar heeft iedereen recht op 3 uur dieetadvisering vanuit de basisverzekering (directe en indirecte tijd). Dieetadvisering vanuit het basispakket, wordt verrekend met het eigen risico , met uitzondering van ketenzorg (zie ketenzorg). Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

Je kunt in jouw verzekeringspolis nalezen of je recht heeft op extra vergoeding voor dieetadvisering vanuit een aanvullend verzekeringspakket.
Natuurlijk kan je consulten ook zelf betalen. De actuele tarieven vind je onder het kopje tarieven en vergoedingen.

Ketenzorg
In Nederland zijn er veel mensen met één of meer chronische aandoeningen. Dit vereist samenwerking tussen aanbieders van verschillende soorten zorg en wordt “ketenzorg” genoemd. Heb je diabetes type 2, een hoge bloeddruk, hoog cholesterol of obesitas en ben je 18 jaar of ouder? Dan valt jouw behandeling meestal binnen de ketenzorg. Bij ketenzorg kan sprake zijn van regionaal afwijkende afspraken t.a.v. de duur van de behandeling.

Te laat
Wanneer je onverhoopt te laat bent voor jouw afspraak (10 minuten of meer) kan het zijn dat je wordt verzocht een nieuwe afspraak te maken.

Verhindering
Je kunt jouw afspraak afzeggen via:

  • website www.foodandmotion.nl via het contactformulier.
  • e-mail
  • de telefoon; mocht je het antwoordapparaat treffen, spreek dan een boodschap in.

Bij verhindering kan je jouw afspraak tot 24 uur van tevoren afzeggen zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Wanneer je een afspraak niet of te laat afzegt, wordt de geplande tijd bij jou in rekening gebracht.
Deze rekening kan je niet indienen bij jouw zorgverzekeraar, maar moet je zelf betalen.

Persoonsgegevens
Als diëtist huur ik ruimte in de sportschool waar jij behandeld wordt. Ik ben niet in dienst bij (huis)artsen en kan daarom niet jouw dossier inzien. Vind jij iets van belang voor jouw behandeling, geef dit dan aan of geef toestemming zodat ik jouw dossier in kan zien mocht dit nodig zijn.

Jouw persoonlijke gegevens worden geregistreerd in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Dat betekent dat de gegevens beschermd zijn en niet aan derden worden doorgegeven.

Rapportage aan arts
Indien jij dit wenst of de (huis)arts hierom vraagt en jij instemt,  zal ik aan het begin en einde van de diëetbehandeling een rapportage opstellen voor jouw (huis)arts.

Kwaliteitsregister
Als diëtist ben ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Via het kwaliteitsregister wordt eenmalig geregistreerd of een diëtist voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Vervolgens wordt periodiek (elke vijf jaar) geregistreerd of de diëtist beschikt over actuele kennis en ervaring. Wanneer aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de geregistreerde diëtist zijn kwaliteitsregistratie.

Copyright
Jouw behandeling ondersteun ik met schriftelijke adviezen. Je wordt uitdrukkelijk verzocht om, in het belang van de dieetadvisering, volledige informatie over jouzelf (met betrekking tot het dieet) aan mij te verstrekken. 

Mogelijk verstrek ik jou ondersteunend voorlichtingsmateriaal. Diëtistenpraktijk Food and Motion is de enige met het copyright op de eigen materialen van de praktijk. Het is uitdrukkelijk niet toegestaan om het materiaal van de praktijk, op welke wijze dan ook te vermeerderen en/of aan derden te verstrekken zonder toestemming van Food and Motion.

Klachten
Heb je een klacht? Bespreek dit eerst met mij. Kijk bij de Klachtenprocedure voor uitgebreide informatie.

Algemene voorwaarden dietetiek

Ontvang mijn nieuwsbrief

Bedrijfsinformatie

  • KvK-nummer: 61403784
  • IBAN: NL82 KNAB 0205 8143 87 ten name van Food and Motion
  • Kwaliteitsregister paramedici: 19912769089

Testimonial Gineke

Personal training en voedingsadviezen - Gineke Munting valt af en leeft op
ik heb Gustaw leren kennen via mijn dochters, ze waren begonnen met bootcampen en waren er wild enthousiast over. Net wat voor jou mam.....ja hoor, ik als oude taart van 55 jaar een beetje de kardingerbult op rennen, het is goed met jullie, dacht ik.

Ondertussen was ik er wel van overtuigd dat ik wat moest gaan doen qua sporten, ik kreeg steeds meer vage klachtjes van mijn bewegingsapparaat, last van mn heup, mijn schouder die soms opspeelde, 20 kilo te zwaar en een conditie om van te janken. Maar ik ben geen sportschool mens, daar ben ik zo op uit gekeken en verzin allerlei goede redenen om niet te gaan.

Maar het gezeur van de dames hield niet op. Oke dan, ik ga wel een proefles meedraaien, zijn jullie tevreden en ik kan aantonen dat bootcampen echt niets is voor 55 plussers!

Ondertussen had ik al kennisgemaakt met Gustaw in een supermarkt waar hij als dietist voorlichting gaf aan het winkelend publiek.

“ Mijn moeder wil ook graag sporten Gustaw, maar denkt dat bootcampen voor haar niets is” .....daar stond ik met mijn goede gedrag en voor ik het wist had ik een afspraak voor een proefles.

Met gemengde gevoelens toog ik samen met mijn dochters naar Kardinge en ontmoette daar een groep enthousiaste, meest jonge, sporters. Gustaw vroeg mij of ik ook rekening moest houden met eventuele lichamelijke beperkingen en los ging het.

En het was leuk!

Op mijn eigen tempo kon ik meedoen, zonder het gevoel te krijgen dat ik onderdeed voor de anderen. Juist het groepsgevoel gaf mij veel energie en de kracht tot het uiterste te gaan en met het wakend oog van Gustaw om mij te behoeden voor blessures. Want dat had ik wel even goed duidelijk gemaakt dat ik het mij niet kon permitteren geblesseerd te raken gezien mijn drukke werkzame leven.

Ik ben nu ruim een jaar bezig en combineer bootcamp met personal training en dieetadviezen, want dat geeft Gustaw ook.

Het resultaat:
Mijn conditie is sterk verbeterd, ben inmiddels 10 kilo afgevallen, voel me veel fitter, sterker en heb geen klachten meer van mijn schouder en heup. Ik sta veel rechterop en ik kan weer rennen, gewoon onvoorstelbaar.

Ik heb gewoon het gevoel dat ik de hele wereld weer aan kan....

Dus 50 plusser, heb je het gevoel dat jouw lichaam het laat afweten? Ga aan de slag met personal training en combineer dit met voedinsgbegeleiding en lekker bootcampen in de buitenlucht dan maak je sprongen van ongekende omvang. Ik ben blij dat mijn dochters niet zijn opgehouden met zeuren, ik heb me jaren niet zo goed gevoeld als nu.

Gineke Munting

Testimonial Noortje

Noortje Hendrix

Trainen onder begeleiding van Gustaw heeft mij in korte tijd enorm veel gebracht. 

Doordat Gustaw maatwerk levert, geeft hij je een zeer grondige basis voor een gezond en sterk lijf en motiveert hij je hier zelf mee aan de slag te gaan.

Zijn duidelijke uitleg en informatie over zowel de uitvoer van oefeningen, als het ontwikkelen van een passend eetpatroon, draagt hier sterk aan bij.

Hij heeft humor, oog voor detail en is merkbaar betrokken bij het proces, al met al een zeer prettig mens om mee te werken!

Noortje

Contact

Food and Motion
Mobiel: 0645955291
Wasaweg 4 - 1
9723 JD Groningen

Openingstijden

Dag:
Open:
Maandag: 08.00-22.00
Dinsdag: 08.00-16.00
Woensdag: 08.00-22.00
Donderdag: 08.00-22.00
Vrijdag: In overleg
Zaterdag: 09.00-17.00

Locatie

Testimonial Peter

Peter Mulder

Ik vroeg mij af waarom ik ondanks mijn fysiek drukke baan en sporten, niet veel fitter voelde dan dat ik deed. De vraag was natuurlijk wat ik fout deed.

Gustaw heeft mij de werking van voeding en training uitgelegd en samen hebben we een nieuwe basis gelegd voor een gezond en energiek lijf. Voor dat ik het door had, kwamen de eerste resultaten! En hoe!

Ik voel sinds kort de wind in mijn rug en de zon op mijn kop en dit gevoel wil ik echt niet meer kwijt.

Deze samenwerking aangaan met Gustaw is een van de beste beslissingen die ik heb gemaakt de afgelopen jaren.

Peter

Naar boven