Onze nieuwe website!

Hoi! Food and Motion was toe aan een transformatie. Daarom hebben we alles op de schop genomen. Onze naam (Reborn Health Club), Logo EN locatie zijn veranderd! Bekijk hier onze nieuwe website.

 

Logo Reborn Health Club Groningen

 

Personal training in Groningen

Zoek jij een personal trainer in Groningen om snel af te vallen en een slank en strak lichaam te krijgen?

Food and Motion verzorgt personal training in Groningen. Dit gebeurt op basis van gespecialiseerde kracht-en conditietrainingen. Naast training, begeleid ik jou als diëtist eventueel ook in jouw voeding. Ben je zoek naar betere prestaties? Of dat droomlichaam waar je al jaren stiekem naar verlangt? Samen werken we doelgericht naar de gewenste resultaten toe. 

Door middel van personal training in combinatie met voeding bied ik jou ondersteuning om jouw doelen te bereiken. Effectieve trainingen en meetbare resultaten staan bij mij bovenaan de lijst!

 

Voordelen personal training

De sportschool is voor vele mensen een enge plek. Het kan behoorlijk confronterend zijn om je in een strak sportpak te hijsen als je een paar extra kilootjes hebt. Maar ook wanneer je een gezond gewicht hebt en goed in je vel zit kan al die apparatuur voor de nodige onzekerheid zorgen.

Zodra de meeste mensen de sportschool binnenlopen, beginnen de vrouwen aan de cardio en duiken de mannen het krachthonk in. Maar dan... wie zorgt er vervolgens voor dat deze gemotiveerde mensen op de juiste manier trainen om hun doelen te bereiken?

Vaak krijg je vanuit de sportschool een schema waar je de komende maanden mee kunt stoeien. Soms met enige uitleg, maar meestal mag je zelf uitzoeken hoe het voorgeschreven schema werkt. Soms krijg je de hulp van een enthousiaste vriend of vriendin die je heeft aangemoedigd om mee te sporten. Mocht je alleen gaan en helemaal geen begeleiding krijgen, dan kan je het nog altijd afkijken van de oudgedienden.

Maar als het zo simpel is, waarom behalen de meeste mensen dan hun doelen niet? Waarom trainen zoveel mensen meerdere malen per week gedurende maanden, zo niet jaren zonder enig zichtbaar resultaat? Kracht en duurtraining is niet iets dat je even doet. Op de plaatjes lijkt het vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Er komt veel bij kijken en het begint bij een goede basis. En zo komen we weer terug bij de vraag wie er zorgt voor een goede voedings-en trainings basis.

Als jouw personal trainer zorg ik voor:

 • Stellen en behalen van doelen met de personal trainer

Zit je vast? Waar wil je eigenlijk naar toe? Moet er iets veranderen? Doelen stellen en behalen is voor mij als personal trainer dagelijkse kost. Doelbewuste verandering van het lichaam is voor de meesten echter een abstract iets. Daarom geef ik een richtlijn van wat je kunt verwachten en van wat haalbaar is.

 • De personal trainer maakt een uitgebalanceerd trainingsschema

  Vergeet je benen niet te trainen!

   

Stuurloos van het ene apparaat naar het andere dwalen is een veel voorkomend probleem. Jerommeke zien we vaak genoeg rondlopen in de sportschool. Nog veel voorkomender zijn de mannen die hun spiegelspieren overtrainen: de borst, biceps en buik, met als resultaat een scheefgetrokken lichaam.

Vrouwen richten al hun aandacht op hun buik, billen en benen. Met een heleboel cardio, crunches en een paar pilates-lessen proberen ze tevergeefs een slank, sterk en/of gespierd lichaam te krijgen.

We gaan gestructureerd te werk om jouw persoonlijke doelen te bereiken. Rekening houdend met jouw wensen en behoeften stellen we een schema voor jou op. Een schema dat balans creëert en behoudt tussen boven- en onderlichaam, voor en achter, links en rechts. Hierbij zal de nadruk liggen op de spiergroepen die bij jouw de meeste aandacht nodig hebben.

 • De personal trainer geeft je de juiste oefeningen

De apparaten op de sportschool zijn aanlokkelijk. Lekker op je gemak zitten, een paar keer drukken, trekken, buigen of strekken en je bent klaar. Muziekje erbij en trainen maar...toch?

Het ontspannen gevoel op de apparaten is direct verbonden aan het gebrek aan resultaat.

Een goed opgesteld trainingsschema richt zich zoveel mogelijk op vrije gewichten. Grote spiergroepen krijgen de meeste aandacht en je hele lichaam zal zich in moeten spannen om de oefening uit te voeren. Dit zorgt voor een optimale stimulans voor je lichaam om sterker, strakker en gespierder te worden.

De keuze van de juiste oefeningen vergroot jouw kracht op een bruikbare manier. Deze krachttoename zal je ook merken in jouw dagelijkse activiteiten en/of sport.

 • De juiste uitvoering dankzij de personal trainer

De lijst van verkeerd uitgevoerde oefeningen blijft maar groeien. Van half uitgevoerde tot gevaarlijk uitgevoerde oefeningen en alles daar tussenin.

Techniek is echter één van de belangrijkste aspecten van training. De juiste uitvoering voorkomt blessures en zorgt voor de beste resultaten. Vanaf de eerste training zal ik je uitleggen hoe je elke oefening moet doen en waarom dit zo is.Slechte-deadlift-goede-deadlift

 

Werkwijze personal training in Groningen

Je traint met name met vrije gewichten en lichaamsgewicht. Als afsluiter werk je nagenoeg elke keer aan jouw uithoudingsvermogen met uitdagende attributen zoals de slee, touwen, airbike hamers en meer. Deze combinatie geeft optimaal trainingsresultaat. Hierdoor wordt je snel fitter, sterker, gespierder en slanker. Je ontwikkelt bruikbare kracht die je zowel dagelijks als tijdens sport in kan zetten. Bovendien wordt je bewuster van jouw lichaam en verbetert jouw balans en lichaamscontrole.

Tijdens het intakegesprek behandelen we onder andere jouw training, voeding en leefstijl. Afhankelijk van jouw wensen stellen we samen haalbare doelen vast. Vervolgens maken we een plan waarmee we deze doelen gaan behalen. De doelen kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op:

  • Lichaamsgewicht
  • Spiermassa
  • Vetmassa
  • Krachttoename
  • Uithoudingsvermogen
  • lichaamsmaten
  • Postuur

Jouw voortgang wordt gevolgd door de beginsituatie vast te stellen en tussentijds de metingen te herhalen. Aan de hand hiervan evalueren we hoe je er voor staat. Afhankelijk van de situatie zullen we bepaalde metingen verrichten. Met de uitkomsten van deze metingen passen we onze aanpak zo nodig aan. Hoe vaak en hoe lang je begeleidt wordt hangt af van de beginsituatie en wat je wilt bereiken.

Gedurende de begeleiding leer ik jou de basisprincipes van krachttraining. Ik leer jou de techniek van de oefeningen zodat je deze zelfstandig uit kan voeren zonder blessures en met optimale resultaten.

Daarnaast leer ik jou de basisprincipes van voeding die voor jou van belang zijn en beantwoord ik eventuele vragen. Zo nodig optimaliseren we jouw voeding of stellen we een compleet dagmenu op. Hierdoor zal jouw voeding bijdragen bij het bereiken van jouw doelen. 

 • Twijfel je?
 • Wil je meer informatie?
 • Of wil je direct aan de slag?
 • Plan een proefles en kennismaking.

Werkwijze personal training

Tijdens de personal training doorloop je twee trajecten tegelijk. Het ene deel van de begeleiding richt zich op voeding. Het andere deel zal zich richten op training. Voor de daadwerkelijke start, nemen we 90 minuten tijd om jouw doelen, wensen en verwachtingen in kaart te brengen tijdens een kennismaking en proefles personal training.

Proefles en kennismaking personal training

Tijdens de proefles en kennismaking leggen we jouw wensen vast. we bespreken wat nodig is om jouw doelen te bereiken, we doorlopen een proeftraining en stellen samen een passende aanpak op.

Uit deze proefles komt een plan dat over het algemeen een een combinatie bevat van 1 op 1 training en/of groepstraining, voedingsbegeleiding (diëtetiek) en waar noodzakelijk voedingssupplementen.

De start van jouw personal training

In principe begint ieder personal training traject met een intake diëtetiek. Daarbij wordt de beginsituatie bepaald door jouw lichaam op te meten, jouw vetpercentage en spiermassa te bepalen en eventueel door foto's te nemen. We bespreken de haalbaarheid van jouw wensen. Aan de hand hiervan stellen we haalbare en meetbare doelen vast.

Na de diëtetiek intake, bestaat jouw traject uit begeleid trainen en evaluatie en bijstuur momenten bij de diëtist.

Voeding (diëtetiek)

Training (personal training en/of groepstraining)

 • Voedingsanamnese
  • Tijdens de voedingsanamnese doorlopen we jouw gebruikelijke voeding. Samen voeren we jouw gemiddelde inname in een voedingsprogramma in. Dit geeft ons inzicht in eventuele tekorten of te hoge innames van voedingsstoffen. Tijdens dit gesprek zal ik je basiskennis meegeven over voeding, eventuele misvattingen bespreken en vragen beantwoorden.
 • Inventarisatie lichamelijke activiteiten
  • Misschien sport je al op eigen initiatief of doe je eigenlijk niks fysieks behalve de boodschappen halen op de fiets. Samen bepalen we de hoeveelheid en soort beweging die je al krijgt en stellen dit zo nodig in overleg bij.
 • Opstellen Dagmenu
  • Afhankelijk van je huidige eetpatroon,wensen en doelen stellen we een dagmenu op. Dit kan een aangepast dagmenu zijn dat langzaam je eetpatroon verbeterd. Het kan ook een compleet nieuw dagmenu zijn dat voor optimaal resultaat zorgt, rekeninghoudend met jouw dagelijkse activiteiten.
 • Opstellen trainingsschema
  • Aan de hand van de proefles en kennismaking stelt de trainer een passend trainingsschema voor je op. Hoe dit schema er uit komt te zien zal afhangen van de gestelde doelen, jouw trainingservaring en eventuele blessures.
 • Evaluatiemomenten
  • Tijdens deze gesprekken worden knelpunten in je eetpatroon besproken. Samen bedenken we oplossingen en maken we afspraken hierover.
 • Begeleid trainen
  • Onze trainers zorgen dat jij iedere training op een veilige manier vooruitgang boekt. De duur en frequentie van het begeleid trainen bepalen wij tijdens de kennismaking en proeftraining. Dit zal afhangen van jouw wensen en hoe snel je de oefeningen en kennis eigen maakt.

 Tarieven personal training in Groningen

De maandelijkse kosten van een traject met één van onze personal trainers zijn sterk afhankelijk van jouw doelen en wensen. Daarnaast houden wij in ons advies en aanpak rekening met jouw financiele ruimte.

Globaal moet je rekening houden met €40-€70 per keer voor personal training en €18-€22 per training voor onze groepstraining afhankelijk van hoe lang en hoe vaak per week jij zult trainen.

Of je 1,2 of 3x per week moet trainen, hangt af van vele factoren. Daarom plannen wij altijd een proefles en kennismaking zodat we met een passend plan kunnen komen.

 • Twijfel je?
 • Wil je meer informatie?
 • Of wil je direct aan de slag?
 • Plan een proefles en kennismaking personal training

Bedrijfsinformatie

 • KvK-nummer: 61403784
 • IBAN: NL82 KNAB 0205 8143 87 ten name van Food and Motion
 • Kwaliteitsregister paramedici: 19912769089

Testimonial Gineke

Afvallen met een personal trainer in Groningen - Gineke Munting bij de diëtist

Ik heb Gustaw leren kennen via mijn dochters, ze waren begonnen met bootcampen en waren er wild enthousiast over. Net wat voor jou mam.....ja hoor, ik als oude taart van 55 jaar een beetje de kardingerbult op rennen, het is goed met jullie, dacht ik.

Ondertussen was ik er wel van overtuigd dat ik wat moest gaan doen qua sporten, ik kreeg steeds meer vage klachtjes van mijn bewegingsapparaat, last van mn heup, mijn schouder die soms opspeelde, 20 kilo te zwaar en een conditie om van te janken. Maar ik ben geen sportschool mens, daar ben ik zo op uit gekeken en verzin allerlei goede redenen om niet te gaan.

Maar het gezeur van de dames hield niet op. Oke dan, ik ga wel een proefles meedraaien, zijn jullie tevreden en ik kan aantonen dat bootcampen echt niets is voor 55 plussers!

Ondertussen had ik al kennisgemaakt met Gustaw in een supermarkt waar hij als dietist voorlichting gaf aan het winkelend publiek.

“ Mijn moeder wil ook graag sporten Gustaw, maar denkt dat bootcampen voor haar niets is” .....daar stond ik met mijn goede gedrag en voor ik het wist had ik een afspraak voor een proefles.

Met gemengde gevoelens toog ik samen met mijn dochters naar Kardinge en ontmoette daar een groep enthousiaste, meest jonge, sporters. Gustaw vroeg mij of ik ook rekening moest houden met eventuele lichamelijke beperkingen en los ging het.

En het was leuk!

Op mijn eigen tempo kon ik meedoen, zonder het gevoel te krijgen dat ik onderdeed voor de anderen. Juist het groepsgevoel gaf mij veel energie en de kracht tot het uiterste te gaan en met het wakend oog van Gustaw om mij te behoeden voor blessures. Want dat had ik wel even goed duidelijk gemaakt dat ik het mij niet kon permitteren geblesseerd te raken gezien mijn drukke werkzame leven.

Ik train al vanaf 2015 bij Gustaw. Kort na de bootcamp zijn we gestart met personal training en dieetadviezen, want dat geeft Gustaw ook.

Het resultaat:
Mijn conditie is sterk verbeterd, ben 10 kilo afgevallen, voel me veel fitter, sterker en heb geen klachten meer van mijn schouder en heup. Ik sta veel rechterop en ik kan weer rennen, gewoon onvoorstelbaar.

Ik heb gewoon het gevoel dat ik de hele wereld weer aan kan....

Dus 50 plusser, heb je het gevoel dat jouw lichaam het laat afweten? Ga aan de slag met personal training of groepstrainig en combineer dit met voedinsgbegeleiding dan maak je sprongen van ongekende omvang. Ik ben blij dat mijn dochters niet zijn opgehouden met zeuren, ik heb me jaren niet zo goed gevoeld als nu.

Gineke Munting

Leer hoe je makkelijk afvalt met voeding en training

Proefles personal training

Geef je hier op voor een vrijblijvende kennismaking en proefles personal training.
captcha
Herladen

Contact

Food and Motion
Mobiel: 0645955291
Wasaweg 4 - 1
9723 JD Groningen

Naar boven